Με απευθείας σχεδιαστικές παραπομπές στο Transporter, το νέο VW Crafter έκανε ντεμπούτο στην έκθεση ΙΑΑ 2016 του Ανόβερο, όντας αναβαθμισμένο σε ποιότητα κατασκευής και μηχανικά μέρη.

Το μεγάλο επαγγελματικό όχημα της VW έρχεται με ένα εντελώς διαφορετικό σχεδιαστικό κόνσεπτ να εναρμονιστεί με την εικόνα του μικρότερου  Transporter. Όμορφες, λιτές, καθαρές γραμμές διατρέχουν το αμάξωμα των εκδόσεων βαν ενώ η άψογη συναρμογή των επί μέρους επιφανειών φαίνεται να είναι το σημείο που δόθηκε έμφαση κατά την κατασκευή του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό μέρος, αυτή η «πολυτελής» εικόνα εντείνεται περεταίρω με την σχεδίαση του ταμπλό (πολύ έξυπνη ιδέα το ενιαίο ράφι, χαμηλά από άκρη σε άκρη του ταμπλό) να παραπέμπει σε ακριβά επιβατικά της μάρκας και ταυτόχρονα η ποιότητα των υλικών να μην αφήνει περιθώριο αρνητικής κριτικής.

Οι εκδόσεις του νέου Crafter θα καλύπτουν ένα πεδίο τονάζ από τους 3,5 έως και 5,5 τόνους, με 69 διαφορετικούς και εκατοντάδες ετοιμοπαράδοτους συνδυασμούς αμαξωμάτων και γραμμής κίνησης. Εκτός από τις κλασικές επιλογές εκδόσεων σε βαν, κόμπι, μεταφοράς προσωπικού, σασί-καμπίνας και σασί-διπλοκάμπινου, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να ζητήσει απευθείας από το εργοστάσιο εκατοντάδες ειδικές μετασκευές και υπερκατασκευές, που σε αριθμό είναι κατά 70% περισσότερες σε σχέση με αυτές της γενιάς που απέρχεται.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ

Η γκάμα των βαν, με τέσσερις βασικές εκδόσεις, θα διαρθρώνεται από συνδυασμούς τριών μηκών αμαξώματος (στα 5,9 – 6,8 – 7,4 μέτρα) και τριών υψών οροφής (στα 2,3 – 2,6 – 2,8 μέτρα).

Ειδικά για το νέο Crafter, η VW ετοίμασε έναν δίλιτρο Euro 6 TDI κινητήρα που φέρει τον κωδικό «EA 288Nutz» και θα είναι διαθέσιμος σε τέσσερα επίπεδα ισχύος των 102, 122, 140 και 177 ίππους. Στην ισχυρότερη επιλογή ο κινητήρας είναι biturbo (φέρει δύο τουρμπίνες) και παράγει 410 Nm ροπής, έχοντας την ικανότητα να αντεπεξέλθει στις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται μηχανικά κιβώτια 6 σχέσεων και 8άρια αυτόματα ή αυτοματοποιημένα. Επιλογές υπάρχουν και για την μετάδοσης της κίνησης στον εμπρός ή στον πίσω άξονα και φυσικά εκδόσεις 4×4.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός του Crafter θα συνοδεύεται με έναν πλήρη κατάλογο προαιρετικών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών στοιχείων όπως για παράδειγμα ο «έξυπνος» αυτόματος πιλότος, με λειτουργία αυτόματης διατήρησης λωρίδας (ACC με LDS).

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,