Sideguard Assist: Η Mercedes-Benz πρόκειται να ενσωματώσει για πρώτη φορά σε φορτηγό παραγωγής, συστήματα ασφάλειας που όχι μόνο θα αποτρέπουν σοβαρά ατυχήματα στους αυτοκινητόδρομους αλλά θα παρέχουν προστασία πρωτίστως στους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, δηλαδή στους πεζούς και στους ποδηλάτες.

 

Με τα νέο «Sideguard Assist» που θα δούμε σύντομα στον κατάλογο εξοπλισμού των φορτηγών Mercedes-Benz, η μάρκα επιδεικνύει συνέπεια στις υποσχέσεις της για την εφαρμογή συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας που θα προάγουν τις οδικές μεταφορές χωρίς ατυχήματα. Συστήματα που θα «αντιμετωπίζουν» δύσκολες καταστάσεις σε κατοικημένες περιοχές, σε χαμηλές ταχύτητες κίνησης, σε στροφές και σε κόμβους όπου οι «νεκρές» γωνίες είναι πολλές και η ορατότητα περιορισμένη.

Ενώ, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας για τον κλάδο των εμπορευματικών μεταφορών, ο όγκος μεταφοράς με φορτηγά έχει αυξηθεί σημαντικά (κατά 85% την περίοδο 1992-2014), την ίδια περίοδο, ο αριθμός των θανάτων σε τροχαία με φορτηγά έχει μειωθεί κατά 60%. Τα ίδια στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι πεζοί και οι ποδηλάτες αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου των θανάτων σε αυτά τα τροχαία, που συμβαίνουν κυρίως σε κατοικημένες περιοχές και που αποκαλύπτουν το πόσο απροστάτευτη είναι η συγκεκριμένη κατηγορία χρηστών του δρόμου.

Αποτελεί κοινός τόπος πως οι δεξιές στροφές στον αστικό ιστό είναι η πιο δύσκολη και αγχώδης εργασία για τον οδηγό. Γιατί ακριβώς μεσολαβούν στιγμές που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην δεξιά πλευρά του φορτηγού του, εκεί που τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, σχετικά με τα άλλα οχήματα, τους πεζούς, τους ποδηλάτες κ.α.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΝΕΚΡΕΣ ΓΩΝΙΕΣ

Μετά από εντατικές δοκιμές δύο ετών, το νέο σύστημα «Sideguard Assist» μπαίνει στη γραμμή παραγωγής των φορτηγών Mercedes-Benz. Σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να μειώσει έως και 50% τα ατυχήματα που συμβαίνουν μεταξύ των φορτηγών και τους πεζούς ή τους ποδηλάτες μέσω μιας στρατηγικής συνεχούς ροής πληροφοριών προς τον οδηγό σε περιπτώσεις περιορισμένης ορατότητας. Πρόκειται για ένα σύστημα που λειτουργεί σε διάφορα στάδια. Πρώτα από όλα ενημερώνει τον οδηγό όταν ένα αντικείμενο βρίσκεται σε «επικίνδυνη» ζώνη, γύρω από το φορτηγό. Σε δεύτερο στάδιο, ο οδηγός ενημερώνεται για την πιθανότητα σύγκρουσης, ταυτόχρονα με μια φωτεινή ένδειξη LED στη κολόνα Α, στην πλευρά του συνοδηγού. Τα LED αναβοσβήνουν σε κόκκινο χρώμα έως ότου μείνουν μόνιμα αναμμένα, ταυτόχρονα με ένα ηχητικό προειδοποιητικό σήμα.

Το «Sideguard Assist» λειτουργεί αφενός στις χαμηλές ταχύτητες έως 36 χλμ./ώρα για τον εντοπισμό και αποφυγή σταθερών εμποδίων (φανάρι, πινακίδα κυκλοφορίας κ.α.) στο δρόμο ή κατά την εκτέλεση ελιγμών. Και αφετέρου σε ταχύτητες έως 90 χλμ./ώρα για τον έλεγχο όλων των αντικειμένων που τυχόν βρίσκονται κοντά στο φορτηγό, βοηθώντας ουσιαστικά στην ασφαλή αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο.

Για τις ανάγκες λειτουργίας του συστήματος, ειδικοί αισθητήρες παρακολουθούν την περιοχή στην πλευρά του συνοδηγού, σε μια εμβέλεια 3,75 μέτρων. Το σύστημα είναι φτιαγμένο ώστε να καλύπτει ολόκληρο το μήκος του οχήματος, έως και στα 18,75 μέτρα στην περίπτωση που ο τράκτορας συνδυάζεται με ρυμουλκούμενο. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επεξεργάζεται πληροφορίες όπως η γωνία στριψίματος του τιμονιού, τα δεδομένα κίνησης των άλλων οχημάτων ή αντικειμένων, ακόμα και τις αντιδράσεις του οδηγού.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,