Με αφορμή το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς Actros πριν από 20 χρόνια στην έκθεση Επαγγελματικών του Ανόβερο, η Mercedes-Benz ετοίμασε για φέτος μια επετειακή έκδοση της ναυαρχίδας της.

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 145.000 μονάδες από το 2011, η υπάρχουσα γενιά Actros αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην κατηγορία των μεγάλων φορτηγών αλλά και την «πλατφόρμα» πάνω στην οποία η μάρκα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας.

Η επετειακή έκδοση του Actros θα είναι φυσικά  «limited», με μόνο 200 φορτηγά να βγαίνουν στην παραγωγή. Θα βασίζεται στην έκδοση τράκτορα 4×2 με τις καμπίνες GigaSpace ή BigSpace. Το βιβλίο παραγγελιών αναμένεται να ανοίξει τον Σεπτέμβριο και η παραγωγή να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Εξωτερικά το επετειακό φορτηγό θα διαθέτει μια ξεχωριστή εμφάνιση την οποία θα συνθέτουν οι γρίλιες χρωμίου και τα «τελειώματα» από ανοξείδωτο χάλυβα στην μπροστινή ποδιά. Ένα επετειακό μονόγραμμα από χρώμιο στους εξωτερικούς καθρέπτες, ένα πλαίσιο για το λογότυπο της μάρκας στο εμπρόσθιο τμήμα, προβολείς bi-xenon καθώς και εκτροπείς αέρα στα πλαϊνά παράθυρα θα συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα. Σημαντικό είναι επίσης πως τα πάντα είναι θα βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος ενώ υπάρχουν ζάντες αλουμινίου, μέχρι και ανοξείδωτα μεταλλικά καπάκια στα μπουλόνια των τροχών!

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΜΠΙΝΑ

Πλήρως εξοπλισμένη θα είναι φυσικά στο εσωτερικό της η καμπίνα του επετειακού Actros, με έξτρα μικρές λεπτομέρειες που την καθιστούν ξεχωριστή, όπως τα φωτιζόμενα εμβλήματα και το επετειακό μονόγραμμα που «υποδέχονται» τον οδηγό στην είσοδό του. Μοναδικό στοιχείο θα αποτελεί ένα σύστημα φωτισμού που αποτελείται από 138 LED μέσα σε ένα ακρυλικό, γυάλινο πλαίσιο που θα βρίσκεται περιμετρικά της ηλιοροφής. Το χρώμα του φωτισμού μπορεί να το επιλέξει ο οδηγός με το πάτημα ενός κουμπιού, ανάλογα με το επιθυμητό διακοσμητικό ύφος που θέλει να δώσει.

Ο αυτόματος κλιματισμός, το ψυγείο, το ηχοσύστημα και η μεγάλη οθόνη στο ταμπλό είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που αναλαμβάνουν να καταστήσουν τη διαβίωση εντός της καμπίνας έως και απολαυστική. Έξτρα μπόνους για τον τυχερό χρήστη αυτού του Actros αποτελεί το σετ γυμναστικής Top-Fit της Mercedes-Benz που έχει αναπτυχθεί ειδικά για χρήση εντός της καμπίνας προκειμένου ο οδηγός σε διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση.

Στα ηλεκτρονικά του ειδικού Actros θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα συστήματα Active Brake Assist 3 (και από τον Δεκέμβριο του 2016 το Active Brake Assist 4), υποβοήθησης διατήρησης της απόστασης, Sideguard Assist, Lane Assist και PPC (Predictive Powertrain Control).

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,