Φορτηγά MAN για δασικές εφαρμογές προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του τομέα μεταφοράς ξυλείας και με μεγάλα οφέλη για τον χρήστη.

Στην έκθεση KWF-Expo που πραγματοποιήθηκε στο Roding (Βαυαρία) στις αρχές Ιουνίου, η MAN Truck & Bus παρουσίασε φορτηγά κατάλληλα για ξυλουργικές και δασικές εφαρμογές. Η KWF-Expo θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της δασοκομίας, η οποία φέτος, προσέλκυσε πάνω από 50.000 επισκέπτες.

Τα οχήματα που χρησιμοποιούνται σε ξυλουργικές και δασικές εφαρμογές εκτελούν απαιτητικό και επίπονο έργο. Το ανώμαλο έδαφος και τα ιδιαίτερα μεγάλα φορτία που διαχειρίζονται, καθιστούν τη μεταφορά ξυλείας μία  εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. «Τα οχήματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, σε ορεινά μονοπάτια και κλειστές στροφές. Η περιπλοκότητα  αυξάνεται  εξ’ αιτίας του ίδιου του φορτίου, το βάρος του οποίου μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό κάθε φορά, ανάλογα με το είδος του ξύλου, τη διάμετρο και το βαθμό υγρασίας των κορμών», εξηγεί ο John-David Schnackenberg, υπεύθυνος του τομέα των οχημάτων κίνησης εκτός δρόμου της MAN Truck & Bus. «Χάρη στο μεγάλο εύρος των προϊόντων της, η MAN έχει την ιδανική λύση για κάθε είδους εφαρμογή.»

Σε ολόκληρη την μεταφορική αλυσίδα, απαιτούνται ισχυρά, ανθεκτικά και αξιόπιστα οχήματα που να προσφέρουν ταυτόχρονα και υψηλό επίπεδο ευελιξίας κατά τη χρήση. Στους κλάδους της ξυλείας και της δασοκομίας, η γκάμα της MAN περιλαμβάνει βασικά οχήματα ικανά να καλύπτουν αποδοτικά μεγάλες αποστάσεις, εξοπλισμένα με συστήματα αύξησης της ελκτικής δύναμης, όπως το MAN HydroDrive, όπου απαιτείται.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Στο περίπτερο της MAN, στην έκθεση KWF-Expo, τα οχήματα MAN για ξυλουργικές και δασικές εφαρμογές, οι νέοι κινητήρες D26 και D38 και άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Ανάμεσα σε 500 και πλέον εκθέτες που συμμετείχαν στην έκθεση, προερχόμενους από περισσότερες από 25 χώρες, η MAN Truck & Bus παρουσίασε τα πιο πρόσφατα μοντέλα της στον κλάδο, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εκτάσεως περίπου ενός στρέμματος. Οι επαγγελματίες που επισκέφθηκαν το περίπτερο της ΜΑΝ, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον υποβάλλοντας συγκεκριμένες ερωτήσεις στους τεχνικούς της εταιρίας σχετικές με τα οχήματα και τις υπερκατασκευές.

Από τις ιδιαίτερα αξιόλογες προτεινόμενες λύσεις της MAN στη KWF-Expo 2016 ξεχώρισαν:

  • Η χρήση του MAN HydroDrive® σε οχήματα μεταφοράς κορμών
  • Ο συνδυασμός του MAN TGX με κινητήρα D38 για μεταφορά κορμών
  • Η χρηστικότητα των οχημάτων ΜΑΝ σε όλα τα στάδια ξυλουργικών και δασικών εφαρμογών (π.χ. οχήματα ΜΑΝ με κλαδοτεμαχιστές ή οχήματα ΜΑΝ με γάντζους- skip loaders- για μεταφορά της θρυμματισμένης ξυλείας)

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,