Το θυγατρικό τμήμα Mercedes-Benz Minibus GmbH της Evobus αναλαμβάνει από το 1998 για λογαριασμό του ομίλου Daimler την κατασκευή μίνι λεωφορείων που βασίζονται στο επιτυχημένο σασί του Sprinter. Περισσότερα από 20.000 τέτοια λεωφορεία έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, μέσα από μια βιομηχανική παραγωγή που εξασφαλίζει τη γνωστή κορυφαία ποιότητα των οχημάτων με το αστέρι στη μάσκα.

Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει τις σειρές Sprinter Mobility, Sprinter Transfer, Sprinter Travel και Sprinter City, οι ονομασίες των οποίων υποδεικνύουν τους ιδιαίτερους τομείς εφαρμογής τους. Για παράδειγμα τα Sprinter City 35, Sprinter City 65 και Sprinter City 77 είναι αστικά λεωφορεία. Το μεσαίο από αυτά είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά στο TecForum Sprinter 2016 που διοργάνωσαν οι Γερμανοί και στο οποίο παρουσίασαν μεταξύ άλλων το νέο Sprinter 5,5 τόνων και όλες τις πιθανές εφαρμογές του. Το εκθεσιακό Sprinter City 65 προσέφερε 13 καθίσματα, αυτόματη μετάδοση 7G-Tronic, σύστημα «γονατίσματος» και πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, στην ενδεικτική τιμή των 166.500 ευρώ (χωρίς τους φόρους).

Τα μικρά τουριστικά λεωφορεία της σειράς Sprinter Travel είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις 45, 55 και 65 με μήκος αμαξώματος από τα 7,3 έως τα 7,7 μέτρα. Το εκθεσιακό Sprinter Travel 55 που είδαμε από κοντά διέθετε καθίσματα τύπου Travel Star, αερανάρτηση στον πίσω άξονα, ψυγείο και ένα εξελιγμένο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού. Στα μηχανικά μέρη, ο 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 163 ίππων συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus ενώ ενδεικτικά το λεωφορείο κοστίζει 110.500 ευρώ (χωρίς τους φόρους).

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,