Mercedes-Benz Actros 4163 SLT

bauma16_logo_1z+date_block_E_4cbauma 2016: Για 31η φορά θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου στον νέο εκθεσιακό χώρο του Μονάχου, η Διεθνής έκθεση Δομικών Μηχανημάτων και Μηχανημάτων Οδοποιίας, «bauma 2016».

 

Από τις 11 έως τις 17 Απριλίου, το Μόναχο ζει και αναπνέει σε… ρυθμούς εργοταξίου. Σ’ έναν τεράστιο, υπαίθριο, νέο εκθεσιακό χώρο  με περισσότερα από 400.000 τ.μ. εκτίθενται και επιδεικνύονται σε λειτουργία μηχανήματα και οχήματα του ευρύτερου κλάδου των κατασκευών, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης σχετικής εμπορικής έκθεσης. Είναι ενδεικτικό του μεγέθους και της σημασίας που έχει για τον κλάδο η έκθεση, ότι κάθε διοργάνωση όλο και περισσότεροι συμμετέχουν, την επισκέπτονται και την παρακολουθούν, με πάνω 3.500 εκθέτες από 53 χώρες και περισσότερους από 450.000 επισκέπτες από 200 χώρες.

Στις αίθουσες της έκθεσης παρουσιάζονται μηχανήματα γεώτρησης, αντλίες, μηχανήματα και συγκροτήματα επεξεργασίας σηράγγων, μηχανήματα οδοποιίας καθώς και μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων, συσκευών, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών δομικών μηχανημάτων.

Κατά την διάρκεια και της φετινής  bauma θα διεξαχθούν σειρές διεθνών συνεδρίων και ημερίδων, καθώς και προγραμματισμένες συνεντεύξεις τύπου από εκπροσώπους των εταιριών που συμμετέχουν.

Οι κατασκευαστές βαρέων οχημάτων αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρόν με δεκάδες πρεμιέρες οχημάτων, μηχανημάτων έργων και κινητήρων για βιομηχανική χρήση. Μεταξύ αυτών, μερικοί κατασκευαστές φορτηγών έχουν ήδη ανακοινώσει το τι πρόκειται να παρουσιάσουν στη φετινή έκθεση.

1

MAN TGS 41.480 8x8 BBMAN

Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρία, στο περίπτερο 225 πρόκειται να επιδείξει την τεχνογνωσία της στον τομέα των κατασκευών με 5 φορτηγά για εργοταξιακή χρήση ενώ ακόμα 4 φορτηγά της θα υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους. Μεταξύ αυτών, ένας ανατρεπόμενος γερανός από τη σειρά TGL, ένα 2αξονικό MAN TGS με Hydrodrive, μια υπερκατασκευή αναμείκτη μπετού με βελτιωμένο ωφέλιμο φορτίο πάνω σε 4αξονικό MAN TGS, ένα MAN TGS 33 τόνων για ορυχεία και ένα MAN TGX ανατροπή με τον νέο κινητήρα D38 560 ίππων. Για πρώτη φορά θα δούμε και το TipMatic TX, ένα κιβώτιο ταχυτήτων ειδικά για χωματουργικά φορτηγά.

Θα υπάρχει επίσης και ένα MAN TGS πέντε αξόνων που έχει σχεδιαστεί για μεικτό βάρος 50 τόνων ενώ η μάρκα θα επικοινωνήσει για ακόμα μια φορά τις τρεις παραλλαγές τετρακίνησης που προσφέρει στους πελάτες της, δηλαδή την κατ” επιλογή 4κίνηση, την μόνιμη και το σύστημα Hydrodrive.

Μεταξύ των όσων εκθέσει η MAN, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένας νέος 12κύλινδρος κινητήρας D2862 LE13x (800 έως 110 ίππους) και ένας ακόμα 6κύλινδρος D3876 LE12x (565 έως 660 ίππους), αμφότεροι για μηχανήματα έργων.

Τέλος, ο κατασκευαστής θα δείξει έναν καινούργιο υποειδή συζυγή άξονα με σημαντικά μειωμένο απόβαρο (280 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με έναν αντίστοιχο πλανητικό), για εφαρμογές όπου η μεγιστοποίηση του ωφέλιμου είναι το ζητούμενο.

Mercedes-Benz Arocs

Fuso Canter 4x4Mercedes-Benz

Με 22 ειδικά οχήματα για τον κατασκευαστικό κλάδο, σε ένα περίπτερο 2.100 τ.μ. η Daimler θα κάνει την εμφάνισή της στη φετινή bauma 2016 έχοντας ως μότο το «Strong. On every terrain». Το επίκεντρο της προσοχής των επισκεπτών θα στραφεί φυσικά στη σειρά Arocs (λανσαρίστηκε στην bauma 2013) που εστιάζει στον κατασκευαστικό κλάδο, ωστόσο στο χώρο του κατασκευαστή θα υπάρχουν από  Zetros, Unimog, Actros και Atego μέχρι Fuso Canter και βαν.

Mercedes-Benz Econic 2630, Econic 3235Στο Arocs οι επισκέπτες θα μπορέσουν να δουν το πώς λειτουργεί το νέο, υδραυλικά ελεγχόμενο σύστημα μετάδοσης της κίνησης στον εμπρόσθιο άξονα (HAD) ενώ τα νέα της γκάμας αφορούν ένα νέο υποειδή άξονα, νέες καμπίνες χαμηλής εισόδου καθώς και τα νέα επίπεδα εξοπλισμού Home line και Style line.

Εκεί θα είναι και οι ειδικές εκδόσεις SLT των Actros και Arocs καθώς και Custom φορτηγά που θα φανερώνουν τις μεγάλες δυνατότητες του κατασκευαστή να παραδίδει στον πελάτη ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Mercedes-Benz SLT

Scania G 440 8x4 tipper

Scania

Πέντε θα είναι συνολικά τα φορτηγά (με διάφορες παραλλαγές αξόνων και υπερκατασκευών) που θα παρουσιάσει η Scania στη φετινή bauma ενώ ένα ακόμα φορτηγό 6×6 με κίνηση σε όλους τους τροχούς θα βρίσκεται στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης. Στο περίπτερο της μάρκας τα βλέμματα θα πέσουν σε έναν βαρέων βαρών τράκτορα R 730 LA10x4*6 που μπορεί να χειριστεί έως και 150 τόνους, με καμπίνα Highline, Opticruise και retarder. Επίσης, ένα Scania G 450 CB8x4 με ανατροπή της Meiller, ένας τράκτορας Scania G 490 CA4x4, ένα Scania P 410 CB8x4 με υπερκατασκευή αναμείκτη 9 κ.μ. και ένα ακόμα ανατρεπόμενο Scania P 400 CB6x4 θα βρίσκονται μεταξύ των εκθεμάτων του κατασκευαστή.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί και πάλι από τη Scania στους κινητήρες για βιομηχανική χρήση καθώς και στα ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά για χρήση σε ορυχεία.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , ,