Το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών ContiPressureCheck της Continental ανήκει πλέον στον βασικό εξοπλισμό των λεωφορείων Solaris. Δίνει τη δυνατότητα μέτρησης της πίεσης και της θερμοκρασίας των ελαστικών του λεωφορείου σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας του στόλου μέσω του ελέγχου της κατανάλωσης καυσίμου και της αποδοτικής διαχείρισης των ελαστικών.

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει εγκριθεί για επιχειρησιακή χρήση από την πολωνική εταιρία για τα λεωφορεία που κατασκευάζει, με την απαιτούμενη καλωδίωση να ενσωματώνεται εργοστασιακά σε όλα τα λεωφορεία και βέβαια με τη δυνατότητα εμφάνισης των τιμών πίεσης και θερμοκρασίας στο ταμπλό κάθε οχήματος.

Το ContiPressureCheck χρησιμοποιεί αισθητήρες εντός του ελαστικού για τη μέτρηση τόσο της πίεσης όσο και της θερμοκρασίας, μεταφέροντας συνεχώς τα δεδομένα «στα μάτια» του οδηγού. Εάν για παράδειγμα η πίεση ενός ελαστικού αποκλίνει από τη σωστή, καθορισμένη τιμή, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Το σύστημα της Continental είναι συμβατό με διάφορα συστήματα τηλεματικής, επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων στο δίκτυο τηλεματικής μιας επιχείρησης, έτσι ώστε αυτά να μπορούν να συλλέγονται και να αξιοποιούνται.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,