Η Ford γίνεται η πιο δημοφιλής μάρκα επαγγελματικών οχημάτων μετά από 18 χρόνια. Η αύξηση των Ευρωπαϊκών πωλήσεων και η άνοδος από την 7η στην 1η θέση των επαγγελματικών οχημάτων οφείλεται στη νέα, τετραμελή οικογένεια Transit που περιλαμβάνει τα Transit Van, Transit Custom, Transit Connect και Transit Courier. Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 233.000 οχήματα το 2015, αύξηση κατά 46.000 μονάδες συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα, το Ford Ranger αναδείχτηκε ευρωπαϊκό best seller στην κατηγορία pickup, με συνολικές πωλήσεις 27.300 μονάδων – αύξηση 27% συγκριτικά με το 2014.

Τα επαγγελματικά οχήματα Ford συγκέντρωσαν μερίδιο αγοράς 12,6% το 2015 – αύξηση 1,2 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, πέρσι, συμπληρώθηκε μία 50ετία συνεχούς πρωτοκαθεδρίας στη βρετανική αγορά επαγγελματικών οχημάτων. Η Ford πρωτοστατεί επίσης και στην αγορά της Ελλάδας όπου εδώ και τρεις συνεχόμενους μήνες ανακηρύσσεται 1η σε πωλήσεις μάρκα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

«Η Ford έχει επενδύσει πολλά στη δημιουργία νέων επαγγελματικών οχημάτων που είναι ανθεκτικά, οικονομικά και διαθέτουν προηγμένες τεχνολογίες και συστήματα όπως το Adaptive Cruise Control και το Lane Keeping Alert» δήλωσε ο Roelant de Waard, vice president, Marketing, Sales & Service, της Ford Ευρώπης. Συμπληρώνοντας: «Η Ford έχει τώρα την πιο σύγχρονη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη, ενώ φέτος λανσάρουμε νέους κινητήρες για τα Transit Van και Transit Custom, και ένα τολμηρό νέο Ranger».

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,