Η Ο.Φ.Α.Ε. πραγματοποίησε έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και τα μέλη της αποφάσισαν ομόφωνα την κάθοδο του κλάδου των αυτοκινητιστών που εκπροσωπεί σε απεργία διαρκείας αρχής γενομένης από την ημέρα της πανεργατικής απεργίας 4/2/2016 και σε συντονισμό με τους αγρότες, επαγγελματίες, εργαζόμενους και όλους όσους μετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση, φτιάχνοντας σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη σημερινή οικονομική πραγματικότητα, επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν το 38% του ετήσιου εισοδήματός μας. Αν υπολογίσει κάποιος και το φόρο με συντελεστή 29% και 33%, καθώς και την προκαταβολή φόρου επομένου έτους 100% και το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ, η Πολιτεία επιχειρεί να μας υποχρεώσει να επιβιώσουμε με ένα ποσοστό που είναι λιγότερο και από το 10% του εισοδήματος που παράγουμε με σκληρή καθημερινή εργασία», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Εκτός του ασφαλιστικού, οι αυτοκινητιστές απεργούν και με αίτημα τη θέσπιση σειράς μέτρων για την προστασία τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη μεταφορά. «Χρόνια ολόκληρα ο χώρος μας διαμαρτύρεται σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα για τη λεηλασία που υφίσταται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταφορικών εταιριών, συχνά ελληνικών συμφερόντων, που εδρεύουν τυπικά στον φορολογικό παράδεισο της Βουλγαρίας, της Κύπρου, και τρίτων χωρών, για την ελλιπή φορολόγηση και υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των εταιριών αυτών προς ζημιά του ελληνικού Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι απεργοί ζητούν την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς και την κατάργηση των τριγωνικών αδειών τρίτων χωρών, σε συνδυασμό με σημαντική μείωση των διμερών αδειών ανάλογα με τον όγκο μεταφοράς καθώς και των αδειών ΕΔΥΜ (Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Υπουργών Μεταφορών).

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,