Με ένα εντυπωσιακό concept του νέου Titan, η Nissan συμμετέχει στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Detroit στις ΗΠΑ, ξεκινώντας με τους καλύτερους οιωνούς για την νέα χρονιά, την εμπορική διάθεση του δημοφιλούς pickup, στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

 

Βασισμένο στην κορυφαία έκδοση του νέου Titan XD με τον θηριώδη, 5λιτρο κινητήρα V8 της Cummins, απόδοσης 390 ίππων και σχεδόν 545 Nm ροπής, το Titan Warrior Concept δημιουργήθηκε για αυτούς που επιζητούν extreme καταστάσεις. Το συγκεκριμένο όχημα αποτελεί μια «αποτύπωση» της έμπνευσης που είχε η ομάδα σχεδιασμού της Nissan στις ΗΠΑ, ορμώμενη από τους πολεμιστές (εξ ου και το όνομα Warrior) στην αρχαία Ελληνική μυθολογία και τα συναρπαστικά κατορθώματά τους !

Σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου concept, η σχεδιαστική ομάδα της Nissan διατήρησε το ίδιο μεταξόνιο και μήκος με την έκδοση παραγωγής του Titan XD Crew Cab. Ωστόσο, το ύψος αυξήθηκε κατά σχεδόν 8 εκατοστά, προκειμένου να χωρέσουν τα θηριώδη ελαστικά των 37 ιντσών !

Επιπλέον, για να υπάρξει ωφέλιμος χώρος για την «φιλοξενία» τόσο των king-size ελαστικών, όσο και της νέας -αγωνιστικού τύπου- ανάρτησης, οι σχεδιαστές αύξησαν το πλάτος του Τitan Warrior Concept κατά 8 εκατοστά σε κάθε πλευρά. Η μάσκα και οι προβολείς έχουν ανασχεδιαστεί για να προσδώσουν ένα εντυπωσιακό ανφάς, ενώ και τα «πρησμένα» φτερά τονίζουν την εξαιρετικά μυώδη εμφάνιση του πρωτοτύπου. Παράλληλα, οι λειτουργικοί αεραγωγοί που έχουν προστεθεί φροντίζουν για την ψύξη του πανίσχυρου πετρελαιοκινητήρα, ενώ το φαρδύ καπό ισορροπεί τέλεια με την μεγάλη μπροστινή ποδιά και τον «δυνατό» εμπρόσθιο προφυλακτήρα.

Tην ολοκληρωμένη «stealth» εμφάνιση συμπληρώνουν οι προβολείς LED,  ένα σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις, το ματ γκρι χρώμα με την κωδική ονομασία «Thunder», συνοδευόμενο από πινελιές μαύρου και κόκκινου χρώματος, που τονίζουν την «άγρια» εμφάνισή του. Από το όλο σύνολο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επενδύσεις με ανθροκονήματα τόσο εξωτερικά, όσο και στην καμπίνα του Titan Warrior Concept, ενώ οι  αεροτομές στο πίσω τμήμα αλλά και στην οροφή της καμπίνας,  προσδίδουν μια ξεχωριστή σπορ εμφάνιση.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,