Το Carbon Disclosure Project (CDP) κατέταξε τη Nissan ανάμεσα στο 5% των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως, αναφορικά με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα προστασίας των κλιματικών αλλαγών. Με σκορ 100 στα 100, η Nissan περιλαμβάνεται και στο δείκτη Climate Disclosure Leadership Index (CDLI), ούσα όπως και την προηγουμένη χρονιά, η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας με το υψηλότερο σκορ. Η Nissan έλαβε το απόλυτο σκορ στο δείκτη CDLI, καθώς συνεχίζει να εργάζεται με πάθος για το όραμά της περί μείωσης των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα κατά 90 τοις εκατό μέχρι το έτος 2050, γνωστοποιώντας με διαφανή τρόπο όλες τις απαραίτητες περιβαλλοντικές πληροφορίες.

Παράλληλα, τον περασμένο Ιούνιο, η Nissan ανακοίνωσε τα επιτεύγματά της για το οικονομικό έτος 2014, στο πλαίσιο του Nissan Green Program 2016. Με βάση τα αποτελέσματα, η Nissan αύξησε την ενεργειακή απόδοση των εργοστασίων της, όπως και επέκτεινε την εφαρμογή της ανακυκλώσιμης ενέργειας.

Η Nissan έχει δεσμευτεί για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 και για την υλοποίηση της κινητικότητας των  μηδενικών εκπομπών ρύπων,  καθώς στοχεύει να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην προσπάθεια συγκρότησης μιας βιώσιμης κοινωνίας ως προς την κινητικότητα.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,