Ο όμιλος PSA (Peugeot-Citroen) και η Toyota Motor Europe επιβεβαίωσαν πριν από λίγες ημέρες την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να συνεργάζονται στην από κοινού εξέλιξη οχημάτων τύπου βαν παρουσιάζοντας τα σχέδια των νέων Citroen Spacetourer, Peugeot Traveller και Toyota Proace. Η νέα αυτή γενιά οχημάτων -που θα είναι διαθέσιμη σε επιβατικές και επαγγελματικές εκδόσεις- αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα για πρώτη φορά στην προσεχή 86η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα διεξαχθεί στην Ελβετία από 3 – 13 Μαρτίου του 2016.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνεργασία των τριών αυτών εταιρειών ξεκίνησε το 2012 και είχε ως αποτέλεσμα την παρουσίαση των Citroen Jumpy, Peugeot Expert και Toyota Proace που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Ο γαλλικός όμιλος και οι Ιάπωνες έχουν ήδη ανακοινώσει πως η συνεργασία τους στην συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων θα συνεχιστεί τουλάχιστον έως και το 2020.

Σύμφωνα με τις –λίγες- μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέσα από τα πρώτα επίσημα Δελτία Τύπου των τριών εταιρειών, τα τρία αυτά μοντέλα βασίζονται σε μια νέα αποδοτική πλατφόρμα και η εμπορική τους πορεία αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,