Φορτηγό της Χρονιάς 2016: Iveco Eurocargo

Μια ομάδα 25 δημοσιογράφων που εκπροσωπούν ισάριθμα περιοδικά σε όλη την Ευρώπη ανακήρυξαν το Iveco Eurocargo «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς 2016″ με 101 ψήφους υπέρ, έναντι ισχυρών ανταγωνιστών που ήταν για φέτος οι σειρές C & Κ της Renault Trucks (τερμάτισε στη 2η θέση) και το μοντέλο Cargo της Ford Trucks (τερμάτισε στην 3η θέση). Το σχετικό βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Pierre Lahutte, προέδρου της Iveco κατά τη διάρκεια ενός γκαλά που διοργάνωσε η Solutrans στο εμπορικό επιμελητήριο στη Λυών της Γαλλίας.

Η σχεδίαση της καμπίνας, η αποδοτικότητα του φορτηγού στις αστικές διανομές και ο κινητήρας Euro 6 με δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου ήταν τα βασικότερα χαρακτηριστικά που «έγειραν την πλάστιγγα» υπέρ του νέου Eurocargo.

 

Van της Χρονιάς 2016: VW Transporter T6

Η VW αποσπά για τρίτη φορά το διεθνές βραβείο «Διεθνές Van της Χρονιάς 2016″ χάρη σε μια γενιά του δημοφιλούς Transporter, αυτή τη φορά με την τελευταία, 6η γενιά του μοντέλου που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Παρουσία δεκάδων εκπροσώπων της αυτοκινητοβιομηχανίας, παραγωγικών φορέων και δημοσιογράφων στη Λυών της Γαλλίας η επιτροπή ανακήρυξε νικητή το Transporter T6 με 98 βαθμούς έναντι του Fiat Doblo (68 βαθμοί) και του VW Caddy.

Η επιτροπή αξιολόγησε θετικά μεταξύ άλλων την κορυφαία οδική συμπεριφορά του μοντέλου, τον πλούσιο εξοπλισμό που δίνει έμφαση στην ασφάλεια καθώς και τα κορυφαίας ποιότητας υλικά κατασκευής.

Οι προηγούμενες γενιές Transporter T5 και Transporter T4 είχαν αποσπάσει τον ίδιο τίτλο το 2004 και το 1992 αντίστοιχα.

Pick up της Χρονιάς 2016: Nissan Navara NP300

Στην ίδια τελετή που έλαβε χώρα στη Λυών της Γαλλίας το νέο Nissan Navara NP300 κατέκτησε το βραβείο «Διεθνές Pick-up της Χρονιάς 2016″.

Το ολόφρεσκο Nissan Navara NP300 κατέκτησε την πρώτη θέση κερδίζοντας «σκληρούς» ανταγωνιστές όπως τα Mitsubishi L200 και Ford Ranger, με την κριτική επιτροπή του θεσμού να το επαινεί τόσο για τις εντός αλλά και για τις εκτός δρόμου ικανότητές του, για τις δυνατές επιδόσεις του κινητήρα του, όσο και για τις δυνατότητες του ωφέλιμου φορτίου του.

Το νέο NP300 Navara εκρίθη υπό τις αυστηρές διαδικασίες του θεσμού του International Pick-up, με βάση τις off-road ικανότητές του, την απόδοσή του στο δρόμο αλλά και το value for money. Όλα τα pick-up που συμμετείχαν στις δοκιμασίες, εξετάστηκαν και ως προς το έργο που προσφέρουν, περιλαμβανομένων και των ελκτικών δυνατοτήτων τους.

Ο Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President της Nissan LCV BU, δήλωσε: «Αυτό το σημαντικό βραβείο για τη Nissan, μας επιτρέπει να γιορτάσουμε τα 80 χρόνια εμπειρίας μας στα pick-up. Οι αυστηρές δοκιμές του International Pick-up of the Year, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον σκληροτράχηλο αλλά και καινοτόμο χαρακτήρα του νέου Navara.»

Η παραγωγή του νέου NP300 Navara ξεκίνησε πολύ πρόσφατα, στις υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της Nissan στην Βαρκελώνη, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , ,