Στην ανάγκη εκσυγχρονισμού των οδικών μεταφορέων και την  επίτευξη συνεργιών με τις εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), Απόστολος Κενανίδης στην 5η Διεθνή Έκθεση για τα Logistics.

Η ΟΦΑΕ, η οποία μετείχε με δικό της, ξεχωριστό περίπτερο στη 5η Διεθνή Έκθεση για τα Logistics, είχε ως μεγάλους χορηγούς την «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ» και την «ΠΑΓΙΔΑΣ TRANS» και ως χορηγούς την αντιπροσωπεία ΜΑΝ, την «ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ», την «ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΡΣΑΜΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» και την ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ.

Ο κ. Κενανίδης υπογράμμισε ότι οι εισαγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες, αλλά και τα λοιπά μεταφορικά μέσα, όπως σιδηρόδρομος και λιμάνια, οφείλουν να εμπιστευτούν και να εργαστούν πιο αποδοτικά με τους Έλληνες μεταφορείς.

«Πρέπει να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία εταιρειών και συνεργιών για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων μεταφορέων», ήταν το μήνυμα του προέδρου της ΟΦΑΕ, ο οποίος ανέδειξε το σύγχρονο και πολυσδιάστατο ρόλο της Ομοσπονδίας, τόσο στη παροχή ηλεκτρονικών πλατφορμών υποβολής τελωνειακών διαδικασιών (δελτία TIR και κοινοτικές εγγυήσεις), όσο και στην απελευθέρωση των επιβατικών υπεραστικών μεταφορών.

Παράλληλα, ο κ. Κενανίδης κατέκρινε την Πολιτεία για την παντελή έλλειψη ελέγχων στα αλλοδαπά φορτηγά, τονίζοντας ότι η ελληνική αγορά κυριαρχείται πλέον, σε ποσοστό άνω του 60%, από φορτηγά ξένων συμφερόντων, που δεν τηρούν ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες, κάνοντας «πλιάτσικο» στην ελληνική οικονομία.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,