Υιοθετώντας μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες που μεταξύ άλλων αφορούν στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, την αεροδυναμική του και τα μηχανικά μέρη, το νέο DAF LF 2016 Edition υπόσχεται βελτιωμένη αποδοτικότητα και ενημερωμένο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας (Advanced Emergency Braking System, Forward Collision Warning, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning System).

Οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί το φορτηγό διανομών κινούνται στο πλαίσιο της πολιτικής «DAF Transport Efficiency» που βασικό της γνώμονα έχει την αύξηση της αποδοτικότητας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα της καμπίνας μειώνουν σημαντικά την αντίσταση του αέρα και συνεπώς την κατανάλωση καυσίμου κατά 4%. Βασικότερο στοιχείο η αεροτομή στην οροφή της καμπίνας ημέρας (Day Cab). Η γκάμα διευρύνεται με την προσθήκη επτά νέων εκδόσεων μεταξονίου με μήκος έως και 6,90 μέτρα που εξασφαλίζουν ωφέλιμο μήκος υπερκατασκευών έως και 9 μέτρα. Παράλληλα, αυτές οι εκδόσεις μπορούν να υποστηρίξουν δεξαμενές καυσίμου μεγαλύτερης χωρητικότητας, με συνολικό όγκο έως και 1.240 λίτρα, που αποτελεί κορυφαία επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Εν τω μεταξύ στο νέο LF 2016 Edition, οι πληροφορίες που αφορούν στον ταχογράφο του οχήματος θα είναι πλέον διαθέσιμες στον πίνακα οργάνων.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει άμεσα τις ώρες οδήγησης που έχει συμπληρώσει ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα, θα προσφέρονται και πληροφορίες αναφορικά με την επερχόμενη συντήρηση του οχήματος ενώ, με βάση την εκάστοτε κάρτα ταχογράφου, όλες οι ενδείξεις στον πίνακα οργάνων και όχι μόνο, θα μεταφράζονται αυτόματα στην μητρική γλώσσα του οδηγού!

Το νέο LF 2016 Edition έχει να επιδείξει βελτιωμένο λογισμικό στο σύστημα διαχείρισης των καυσαερίων, γεγονός που καθιστά τον πετρελαιοκινητήρα PACCAR PX-5 των 4,5 λίτρων (152 έως 213 ίππους), πιο… ολιγαρκή σε καύσιμο έως και κατά 5%.

Αντίστοιχα, ο PACCAR PX-7 των 6,7 λίτρων (223 έως 314 ίππους) είναι πλέον διαθέσιμος σε συνδυασμό με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο AS-Tronic με 12 σχέσεις προσφέροντας τη δυνατότητα υποστήριξης αυξημένου μεικτού βάρος έως και 32t.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,