Έξι νέα πλαίσια φορτηγών MΑΝ TGM18.340 4X2BL επιλέχθηκαν από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, για να εξοπλίσουν τον στόλο των Ειδικών Βραχιονοφόρων Πυροσβεστικών Οχημάτων του.

Η υπερκατασκευή που φέρουν τα ειδικά αυτά οχήματα έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την εγχώρια βιομηχανία Πυροσβεστικών Οχημάτων,  ΤΕΜΑΞ A.E. με δεξαμενές αφρού και νερού χωρητικότητας 300 λίτρων και 2.500 λίτρων αντίστοιχα, ενώ είναι εξοπλισμένα με υδραυλική πλατφόρμα διάσωσης ωφέλιμου ύψους 20 μέτρων κατασκευής των εργοστασίων Bronto Skylift.

Τα φορτηγά είναι εξοπλισμένα με κινητήρα 7 λίτρων D0836LFL65, ισχύος 340 ίππων και ροπής 1.250 Nm. Διαθέτουν επίσης, ημιαυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 12 σχέσεων ΖF12AS, SCR (Επιλεκτική Αναγωγή Καυσαερίων), πέδη κινητήρα retarder, συστήματα ABS, ASR και ΕSP, δισκόφρενα, κ.ά. και είναι σύμφωνα με τον κανονισμό αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα οχήματα είναι και τα πρώτα υδροφόρα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος που διαθέτουν αερανάρτηση.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,