Τα λεωφορεία της Solaris έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του αστικού τοπίου της Βαρσοβίας, καθώς πάνω από χίλια οχήματα του Πολωνού κατασκευαστή κυκλοφορούν στην πόλη, μεταξύ των οποίων -σύντομα- θα περιλαμβάνονται και δέκα εντελώς ηλεκτρικά.

Στις αρχές του μήνα, η δημοτική επιχείρηση λεωφορείων MZA της Βαρσοβίας και η Solaris υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια συνολικά ογδόντα νέων λεωφορείων. Έτσι, η πρωτεύουσα της Πολωνίας αναμένεται να παραλάβει πριν το τέλος της χρονιάς εξήντα αρθρωτά Urbino 18 και είκοσι Urbino 12 στο πλαίσιο της πιο σημαντικής σύμβασης στην εγχώρια αγορά λεωφορείων για φέτος.

Σημαντική λεπτομέρεια της σχετικής προσφοράς που ανήλθε στα 27 εκατ. ευρώ αποτελεί η έμφαση που δόθηκε στις καινοτόμες τεχνολογίες με στόχο τη βελτίωση του ενεργειακού ισοζυγίου. Κάθε Urbino που θα τεθεί σε κυκλοφορία στη Βαρσοβία θα εφοδιάζεται με φωτοβολταικά πάνελ, τοποθετημένα στην οροφή του. Με αυτόν τον τρόπο θα υποστηρίζονται οι αυξημένες ενεργειακές ανάγκες του λεωφορείου (κλιματισμός, συστήματα παρακολούθησης και ενημέρωσης των επιβατών κ.α.) όσο ο κινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία, κάτι που θα επιφέρει μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

Τα νέα λεωφορεία Solaris που πρόκειται να τεθούν σε κυκλοφορία εφοδιάζονται με τον κινητήρα MX-11 της PACCAR, προδιαγραφών Euro 6, ο οποίος θα συνδυάζεται το κιβώτιο ταχυτήτων Voith DIWA 6. Ο πλούσιος εξοπλισμός τους θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κλιματισμό, LCD οθόνες, εσωτερικό φωτισμό LED, ειδικό χώρο με πρόβλεψη για αναπηρικά αμαξίδια, κάμερες παρακολούθησης εντός και εκτός του οχήματος καθώς και μια συσκευή alcolock που δεν θα επιτρέπει την εκκίνηση του λεωφορείου εάν στην αναπνοή του οδηγού ανιχνεύεται αλκοόλ.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,