Mitsubishi Fuso Canter 4×4: Οι 4κίνητες εκδόσεις που λανσάρονται αυτό το διάστημα στις κατά τόπους αγορές συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη γκάμα της νέας γενιάς του ελαφρού φορτηγού.

Πρόκειται ουσιαστικά για διαφοροποιημένες εκδόσεις που εστιάζουν στην ικανότητα κίνησης σε ανώμαλα ή ολισθηρά εδάφη, εκεί που δύσκολα τα «συμβατικά» φορτηγά μπορούν να πλησιάσουν και που σίγουρα ένα αξιόπιστο σύστημα τετρακίνησης σε γλιτώνει από πολλούς μπελάδες. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν το Canter 4×4 διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μεγαλύτερες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής, κατ’ επιλογήν σύστημα 4κίνησης και στάνταρ κλείδωμα του διαφορικού στον πίσω άξονα.

Κάτω από την ανακλινόμενη καμπίνα «φωλιάζει» ένας 4κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας με υπερτροφοδότη μεταβλητής γεωμετρίας, που πληροί τις προδιαγραφές Euro 5 και προαιρετικά τις αυστηρότερες EEV. Οι προδιαγραφές επιτυγχάνονται μέσω της τεχνολογίας SCR και τη χρήση AdBlue (το σχετικό 12λιτρο δοχείο εξασφαλίζει μια αυτονομία 8.000 χλμ.). Στην πιο ισχυρή του εκδοχή, το εν λόγω μηχανικό σύνολο αποδίδει 175 ίππους και 430 Nm ροπής.

Εν τω μεταξύ το πλαίσιο του Ιαπωνικού φορτηγού είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει τη δουλειά των αμαξοποιών κατά τη διάρκεια εφαρμογής οποιασδήποτε κατασκευής. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ μονής ή διπλής καμπίνας, με την τελευταία να δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς έως και επτά επιβατών.

ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Η διπλή καμπίνα του Canter μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες, σε δύο σειρές καθισμάτων. Είναι διαθέσιμη με το μακρύ μεταξόνιο.

Σχεδιαστικά η καμπίνα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της μέρος δεν διαφοροποιείται από την εικόνα γνωρίσαμε πρώτη φορά κατά το λανσάρισμα αυτής της γενιάς του Fuso Canter. Πιο

χαρακτηριστικά σημεία είναι μάσκα σχήματος «V» και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα που την πλαισιώνουν. Μέσα στην καμπίνα οι σχεδιαστικοί τόνοι πέφτουν και κυριαρχούν τα ανθεκτικά υλικά κατασκευής και οι ευφυείς λύσεις που καθιστούν τη διαβίωση των επιβατών πιο άνετη.

Τόσο ο βασικός εξοπλισμός όσο και τα στοιχεία που διατίθεται προαιρετικά είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη. Υπάρχουν στάνταρ φώτα ομίχλης και φώτα ημέρας, μηχανόφρενο ενώ για όσους αναζητούν την απόλυτη άνεση είναι διαθέσιμος και αυτόματος κλιματισμός. Προαιρετικά επίσης είναι δυνατόν να τοποθετηθούν εμπρόσθιοι αερόσακοι και σύστημα Start/Stop.

Το Mitsubishi Fuso Canter 4×4 δεν παρουσιάζει αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης, καθώς οι καθιερωμένες επισκέψεις στο συνεργείο είναι προγραμματισμένες ανά 40.000 χλμ.

 Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ: Κυβισμός (κ.εκ.) 2.977 Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 175/3.500 Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 430/1.600 – 2.900 Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ.) 95,8 x 104

ΜΕΤΑΔΟΣΗ: Αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων Duonic με 6+1 σχέσεις και δύο υδραυλικούς συμπλέκτες.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΒΑΡΗ: Μεταξόνιο 3.415 – 3,865 μ. Πλάτος (καμπίνας) 1,695 – 1,995 μ. Εμπρόσθιος πρόβολος 1,000 – 1,140 μ. Οπίσθιος πρόβολος 1,258 μ. Διάμετρος κύκλου στροφής 13,5 μ. Γωνία προσέγγισης 35ο Γωνία διαφυγής 25ο Μικτό Βάρος 6.500 κιλά Ωφέλιμο φορτίο από 3.500 – 3.735 κιλά Καθίσματα από 3 έως 7 (crewcab) Ρεζερβουάρ καυσίμου 70 – 100 λίτρα

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , ,