Ο συνδυασμός χαμηλής κατανάλωσης λόγω τεχνολογίας BiTurbo, υψηλού ωφέλιμου φορτίου και μεγάλου χώρου φόρτωσης έπεισε την κριτική επιτροπή των περιοδικών VerkehrsRundschau και Trucker φέρνοντάς το στην πρώτη θέση της περιβαλλοντικής κατάταξης.

«Το Movano εντυπωσιάζει με την ευελιξία και τις μεταφορικές του ικανότητες στην καθημερινή επαγγελματική πραγματικότητα. Πέρσι το εφοδιάσαμε με νέους, εξαιρετικούς κινητήρες BiTurbo diesel που βασίζονται σε υπερσύγχρονες τεχνολογίες οικονομίας καυσίμου. Επομένως, σέβεται το περιβάλλον όσο και την τσέπη σας – μία φιλοσοφία που το ανέδειξε πρώτο στην περιβαλλοντική κατάταξη» δήλωσε περιχαρής ο Steffen Raschig, Διευθυντής Επαγγελματικών Οχημάτων Opel/Vauxhall, μετά την παραλαβή του βραβείου χθες κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που διοργανώθηκε στη Βόννη.

Το Opel Movano ήταν το μόνο στην κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που συγκέντρωσε πάνω από 6.000 περιβαλλοντικές μονάδες, απέχοντας πάνω από 170 μονάδες από το 2ο μοντέλο. Ο 2,3 BiTurbo CDTI με 163 ίππους κατανάλωσε μόνο 8,5 λίτρα/100 χλμ., που αντιστοιχεί σε 268 γραμμάρια CO2/χλμ., στη δοκιμή των VerkehrsRundschau και Trucker. Η τιμή διαμορφώνεται από τις πραγματικές εκπομπές CO2 συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής καυσίμου (Well-to-Wheel). Το σύστημα Start/Stop που προσφέρεται στάνταρ επηρέασε θετικά το αποτέλεσμα. Επιπλέον, το Movano έχει χώρο φόρτωσης 13 m3, χαμηλό απόβαρο και ωφέλιμο φορτίο 1,2 τόνων.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,