Η Volvo Trucks αυξάνει την αντοχή του Volvo FH με ένα νέο προφυλακτήρα βαρέως τύπου.

 

Έχοντας ενισχυμένο εμπρός τμήμα το φορτηγό ανταπεξέρχεται καλύτερα στις απαιτήσεις που δημιουργούν οι σκληρότερες συνθήκες χρήσης, όπως οικοδομικές εργασίες και μεταφορές ξυλείας. «Το Volvo FH με προφυλακτήρα βαρέως τύπου αυξάνει την ευχρηστία της ναυαρχίδας των φορτηγών μας, παρέχοντας πρόσθετη προστασία πέρα από την εξαιρετική ισχύ, δυναμική συμπεριφορά και άνεση καμπίνας. Η στιβαρότερη δομή βοηθά το φορτηγό να αποτρέψει μία πιθανή ζημιά», σχολιάζει ο Ricard Fritz, Αντιπρόεδρος, Volvo Trucks Global Brand.

Ο νέος προφυλακτήρας βαρέως τύπου του Volvo FH βασίζεται στην μηχανολογική φιλοσοφία του εμπρός τμήματος του Volvo FMX, που είναι σχεδιασμένο για σκληρή χρήση σε εργοτάξια. Οι γωνίες και η προστατευτική ποδιά κατασκευάζονται από ατσάλι 3 χιλιοστών. Ένα σταθερό σκαλοπάτι πάνω από την προστατευτική ποδιά εντάσσεται στη σχεδίαση.

Η υπερυψωμένη θέση του προφυλακτήρα συμβάλλει στην άριστη γωνία προσέγγισης, πάνω από 20ο στα οχήματα με το πολύ ψηλό σασί που παρουσιάστηκε με το FH το 2014. Ένας πλήρως πιστοποιημένος κρίκος ρυμούλκησης, σχεδιασμένος για να διαχειρίζεται 36 τόνους, προσφέρεται ως εργοστασιακή επιλογή.

ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟ

«Η σχεδιαστική πρόκληση ήταν να κάνουμε το εμπρός τμήμα στιβαρό χωρίς να ξεχωρίζει σε μεγάλο βαθμό οπτικά. Οι γραμμές των σφηνοειδών ατσάλινων γωνιών ρέουν ομαλά προς το κέντρο του προφυλακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι μία διακριτική έκφραση αντοχής και στιβαρότητας, που όμως δεν αλλοιώνει την premium εικόνα του Volvo FH», σχολιάζει ο Rikard Orell, Design Director της Volvo Trucks.

Ο προφυλακτήρας έχει επεκταθεί κατά 75 χιλ. προς τα εμπρός για απόσβεση των προσκρούσεων σε τραχιές συνθήκες, προστατεύοντας άλλα ζωτικά εξαρτήματα όπως οι προβολείς.

Ο νέος προφυλακτήρας βαρέως τύπου που διατίθεται για τα Volvo FH και Volvo FH16, θα κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην έκθεση μηχανημάτων έργων Intermat στο Παρίσι (20-25 Απριλίου 2015).  Επιπλέον, η Volvo Trucks θα προβάλλει εκεί τον τέλειο συνδυασμό των Volvo FMX με τα μηχανήματα της Volvo Construction Equipment, το νέο Volvo FL με 4×4, και καινοτόμες τεχνολογίες όπως Volvo Dynamic Steering.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,