Επιβεβαιώθηκαν χθες οι φήμες ότι η Mercedes-Benz θα εξελίξει από κοινού με τη Nissan το πρώτο pick up ενός τόνου, το οποίο και θα λανσάρει στην αγορά προς τα τέλη της δεκαετίας.

 

Ο όμιλος Daimler και ο συνεταιρισμός Nissan-Renault με κοινή τους ανακοίνωση επισημοποίησαν την επέκταση της στρατηγικής τους συνεργασίας και στο τμήμα της αγοράς των pick up. Μια συνεργασία, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 και έχει ως αποτέλεσμα ένα συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει 13 projects σε Ευρώπη (βλέπε Mercedes-Benz Citan), Ασία και Αμερική. «Χάρη στη συνεργασία μας με τις Renault-Nissan είμαστε σε θέση να μειώσουμε δραστικά το χρόνο και το κόστος εισόδου μας στην αγορά των pick up» ανέφερε σχετικά ο Dr. Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο αρχικός προγραμματισμός, η Mercedes-Benz θα αναλάβει τα μηχανικά μέρη και τον σχεδιασμό του νέου pick up, το οποίο θα μοιράζεται μερικά στοιχεία από την αρχιτεκτονική του πλαισίου με το νέο Nissan NP300 (γνωστό και ως Navara). Το pick up με το αστέρι στη μάσκα θα παράγεται αποκλειστικά σε διπλοκάμπινη έκδοση και θα έχει ως κύριο στόχο τις αγορές της Ευρώπης, της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Οι Γερμανοί υποστηρίζουν πως ο δικός τους εκπρόσωπος στην κατηγορία θα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα οχήματα της Mercedes-Benz.

PICK UP ΚΑΙ ΑΠΟ RENAULT

Από την ανακοίνωση ωστόσο προέκυψε ακόμα μια είδηση! Οι Nissan και Renault έχουν αναπτύξει ήδη ένα pick up για λογαριασμό της δεύτερης, το οποίο θα μοιράζεται επίσης κάποια μέρη με το Nissan NP300 και θα ξεκινήσει να παράγεται το 2016 στο εργοστάσιο της Nissan στην περιοχή Cuernavaca του Μεξικού. Μάλιστα, αυτό το pick up θα είναι το δεύτερο κατά σειρά που θα λανσάρει η Renault στην αγορά, καθώς πρόκειται να προηγηθεί η παρθενική εμφάνιση της εταιρίας στην κατηγορία με ένα μικρότερο pick up (βασισμένο στο Dacia;), αργότερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Το pick up της Mercedes-Benz θα κατασκευάζεται από τη Nissan στο εργοστάσιο της Renault στην Αργεντινή (Cordoba), για την αγορά της Λατινικής Αμερικής καθώς και στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη για τις άλλες αγορές. Στα ίδια εργοστάσια θα κατασκευάζονται και τα pick up των Nissan και Renault, με τη συνολική παραγωγή να φτάνει τα 120.000 οχήματα ετησίως στην Ισπανία και τα 70.000 οχήματα ετησίως στην Αργεντινή.

Από την πλευρά των Renault-Nissan, ο κ. Carlos Ghosn, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η συνεργασία αυτή επιτρέπει σε όλους τους εταίρους να αυξήσουν τις οικονομίες κλίμακας, διατηρώντας παράλληλα διακριτικά τα προϊόντα τους στην αγορά. Ο κοινός σχεδιασμός στο pick up ενός τόνου επιτρέπει επίσης στην εταιρία μας να βελτιστοποιήσει την παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου της Βαρκελώνης και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά μας».

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,