Νέο Ford Ranger 2016: Παρά την επιτυχημένη εμπορική πορεία της υπάρχουσας γενιάς Ranger που «μετράει» μόλις 3 χρόνια στην αγορά, η Ford ετοίμασε και παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα, στην 36η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Bangkok, την ανανεωμένη της εκδοχή.

 

Θα διατεθεί σε περισσότερες από 180 αγορές σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ευρώπη -που θα ξεκινήσει πωλήσεις στις αρχές του επόμενου έτους- θα κληθεί να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο αγοράς του 21% που κατέχει αυτή τη στιγμή η Ford στην κατηγορία. Το Ranger, που ήδη ξεχωρίζει σε εμφάνιση σε σχέση με τις προτάσεις του ανταγωνισμού, πρόκειται να γίνει ακόμα πιο δυναμικό, με νέο τελείωμα στο εμπρόσθιο τμήμα που διαμορφώνεται από μεγαλύτερη τραπεζοειδή μάσκα με νέες χρωμιωμένες γρίλιες και νέα φωτιστικά σώματα. Οι αλλαγές στα πλαϊνά τμήματα και πίσω είναι λιγότερες και σίγουρα δεν προϊδεάζουν για τις έντονες διαφοροποιήσεις που ετοίμασε ο κατασκευαστής στο εσωτερικό της καμπίνας. Πιο συγκεκριμένα, το ανανεωμένο Ranger διαθέτει πιο σύγχρονο και άνετο περιβάλλον, φτιαγμένο με καλής ποιότητας υλικά. Σχεδιαστικά, κυριαρχούν οι έντονες οριζόντιες γραμμές που διατρέχουν κατά πλάτος το επανασχεδιασμένο ταμπλό ενώ υπάρχουν νέος πίνακας οργάνων με διπλή έγχρωμη ψηφιακή οθόνη ενδείξεων καθώς και μια μεγάλη οθόνη 8 ιντσών στην κορυφή της κονσόλας.

Αλλαγές υπάρχουν και σε τομείς που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά όπως στην ανάρτηση που υπέστη επεμβάσεις με γνώμονα την άνεση, αλλά και στο ηλεκτρικά ελεγχόμενο (EPAS) και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, από όπου η απουσία αντλίας εξοικονομεί καύσιμο της τάξεως του 3%. Εν τω μεταξύ προηγμένα υλικά μόνωσης έρχονται να μειώσουν τον θόρυβο που εισέρχεται στην καμπίνα και να βελτιώσουν σημαντικά την άνεση στο εσωτερικό της.

ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μια σειρά από τεχνολογίες αιχμής θα είναι διαθέσιμες στο ανανεωμένο Ford Ranger του 2016. Το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 της Ford επιτρέπει πιο «έξυπνους» και ασφαλείς τρόπους σύνδεσης και επικοινωνίας του χρήστη όπως για παράδειγμα ο έλεγχος του κλιματισμού, του συστήματος ψυχαγωγίας ή του συστήματος πλοήγησης με φωνητικές εντολές. Στον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας της ανανεωμένης γενιάς, θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στοιχεία όπως τα Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control, Forward Alert, Front & Rear Park Assist, Tire Pressure Monitoring System και Electronic Stability Program.

Στη γραμμή κίνησης, τρεις επιλογές κινητήρων θα προσφέρουν στους υποψήφιους αγοραστές τον ιδανικό συνδυασμό δύναμης και αποδοτικότητας. Κορυφαία επιλογή της γκάμας θα αποτελέσει ο 5κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 3,2 λίτρων με απόδοση 200 ίππων, 470 Nm ροπής και μειωμένη κατανάλωση κατά 18%. Λιγότερο καύσιμο κατά 22% υπόσχεται η Ford και στην κατανάλωση των πετρελαιοκινητήρων 2,2 λίτρων με απόδοση 130 και 160 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, η οικονομία επιτυγχάνεται με τη χρήση της τεχνολογίας Auto Start-Stop, ενώ στη γραμμή κίνησης θα συνδυάζονται χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια έξι σχέσεων.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,