Και όμως είναι αλήθεια! Πριν από το τέλος της δεκαετίας, δηλαδή μέχρι το 2020, η Mercedes-Benz θα εισέλθει για πρώτη φορά στην δημοφιλή  κατηγορία των pick up οχημάτων, η οποία γνωρίζει παγκοσμίως μεγάλη ανάπτυξη και συνεπώς εμφανίζει καλές προοπτικές πωλήσεων.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler, Dr. Dieter Zetsche δήλωσε σχετικά: «Θα εισέλθουμε σε αυτό το τμήμα της αγοράς με όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τη μάρκα, όσον αφορά την ασφάλεια, την άνεση και τα μηχανικά μέρη». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Daimler κ. Volker Mornhinweg συμπλήρωσε πως: «… στρατηγικά η προσθήκη ενός pick up αποτελεί το ιδανικό όχημα για τη διεθνή επέκταση της γκάμας των προϊόντων μας».

Το πρώτο pick up με το αστέρι στη μάσκα του, αρχικά θα απευθυνθεί σε αγορές που παρουσιάζουν βιώσιμη ανάπτυξη σε αυτή την κατηγορία, όπως η Λατινική Αμερική, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία και η Ευρώπη. Αναμφισβήτητα πρόκειται να αποτελέσει μια premium επιλογή στην κατηγορία ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους της γερμανικής φίρμας θα είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και απαιτήσεις των σύγχρονων πελατών που αγοράζουν pick up τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση.

Αυτό που δεν διευκρινίζουν στην παρούσα φάση οι Γερμανοί είναι εάν θα εξελίξουν μόνοι τους αυτό το project ή θα το κάνουν σε συνεργασία με κάποια εταιρία που έχει παράδοση στην κατηγορία των pick up.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,