Μετά την πρεμιέρα του, μόλις τον Ιανουάριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, το νέο Opel Corsavan ξεκινά πωλήσεις και στη χώρα μας. Η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις σχετικές διαθέσιμες εκδόσεις, τις τιμές και τον εξοπλισμό τους. Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις εκδόσεις, όλες με πετρελαιοκινητήρα 1,3 λίτρων, με τη βασική να αποδίδει 75 ίππους και τις υπόλοιπες 95 ίππους. Η βασική έκδοση κοστίζει 14.900 ευρώ και φέρει 5τάχυτο κιβώτιο ενώ οι ισχυρότερες εκδόσεις κοστίζουν 15.400 και 16.000 ευρώ και εφοδιάζονται με 5τάχυτο, 6τάχυτο και αυτόματο Easytronic. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής, ABS, ESP, φώτα ημέρας, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και αιρ κοντίσιον. Προαιρετικά διατίθενται τρία πακέτα εξοπλισμού τα «Ορατότητας», «Assistance» και «Winter» σε τιμές 160, 650 και 400 ευρώ αντίστοιχα, με πολλές ηλεκτρικές ευκολίες και ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Το γερμανικό βαν διαθέτει έντονα τα στοιχεία ενός επιβατικού καθώς βασίζεται στη νέα γενιά ενός αυτοκινήτου πόλης με μεγάλη ιστορία και παραδοσιακά υψηλές πωλήσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Συνδυάζει έτσι τα χαρακτηριστικά άνεσης, ασφάλειας και επιδόσεων επιβατικού αυτοκινήτου με τη μεταφορική ικανότητα ενός μικρού van.

Εξωτερικά, το Corsavan υιοθετεί τη δυναμική εμφάνιση του νέου Corsa και ελίσσεται με άνεση σε μικρούς χώρους στάθμευσης χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του (μήκος 4.021 χιλ., πλάτος 1.944 χιλ., ύψος 1.479 χιλ., κύκλος στροφής 9,9 μ.) και στο σύστημα διεύθυνσης με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας. Το μοντέρνο εσωτερικό του προσφέρει άφθονο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι, υπάρχουν καθίσματα τύπου μπάκετ ενώ γενικότερα η καμπίνα δείχνει σχεδιασμένη με καλή εργονομία.
Οι συμπαγείς διαστάσεις δεν στερούν από το ευέλικτο van πόλης τις μεταφορικές του δυνατότητες. Με μία μεγάλη, επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης, το Corsavan προσφέρει χωρητικότητα 920 λίτρων με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 571 κιλά.
Ο πετρελαιοκινητήρας 1,3 λίτρων  με ιπποδυνάμεις 75 και 95 ίππους, με τον ισχυρότερο να είναι ο κορυφαίος diesel, που έχει ανανεωθεί εκτενώς για το νέο Corsavan. Η ροπή ανέρχεται στα 190 και 210 Nm αντίστοιχα, διατίθεται με Start/Stop στάνταρ και πληροί τις προδιαγραφές Euro 6.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,