Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς επαγγελματικών οχημάτων είναι σήμερα αυτή των βαν καθώς ο όγκος των ενδοαστικών μεταφορών αυξάνεται διαρκώς. Το load up! είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας που καταβάλει η VW να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα και απαιτήσεις της αγοράς. Πρόκειται για το μοναδικό επαγγελματικό όχημα που βασίζεται σε 4θυρο αμάξωμα αυτοκινήτου πόλης, με μόλις 3,54 μέτρα μήκος, πλάτος στα 1,64 μέτρα και ύψος στα 1,47 μέτρα. Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στα τέλη του 2013, το είδαμε πρόσφατα στην ΙΑΑ στο Ανόβερο και τώρα ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ

Η ελληνική αντιπροσωπεία της VW ανακοίνωσε τις ενδεικτικές τιμές πώλησης των τριών συνολικά εκδόσεων του load up!, όλες με 1000άρη κινητήρα. Δύο εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης 60 και 75 ίππων στην τιμή των 11.200 και 11.900 ευρώ αντίστοιχα και μία έκδοση με κινητήρα φυσικού αερίου 68 ίππων στην τιμή των 14.200 ευρώ. Ο πλούσιος εξοπλισμός των εκδόσεων load up! περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους δύο σημείων, ESP, κλιματισμό, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, φώτα ημέρας και φιμέ τζάμια πίσω.

Η έκδοση με τον κινητήρα φυσικού αερίου (τεχνολογία BlueMotion) ονομάζεται eco load up! φέρει δύο δεξαμενές αερίου συνολικής χωρητικότητας 11 κιλών ενώ εναλλακτικά μπορεί να κινηθεί και με βενζίνη καθώς διαθέτει και ρεζερβουάρ 10 λίτρων. Συνδυαστικά η αυτονομία του ανέρχεται στα 600 χιλιόμετρα.

Η εταιρία έχει παρουσιάσει και την εντελώς ηλεκτροκίνητη έκδοση e-load up! με ηλεκτροκινητήρα 82 ίππων, μπαταρίες ιόντων λιθίου, αυτονομία 160 χιλιομέτρων και ειδικό σύστημα γρήγορου ανεφοδιασμού. Δεν υπάρχουν ωστόσο πληροφορίες διάθεσής της στην ελληνική αγορά.

«ΕΞΥΠΝΟΣ» ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ

Η σχεδιαστική φιλοσοφία στο εσωτερικό του load up! εντυπωσιάζει, προσφέροντας βέλτιστη εκμετάλλευση των χώρων. Πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα προσέγγισης του χώρου φόρτωσης τόσο από την πίσω πλευρά όσο και από τις πλαϊνές πόρτες. Το μήκος του χώρου φόρτωσης ανέρχεται στα 1,209 μέτρα, το πλάτος στα 0,948 μέτρα και το ύψος στα 0,873 μέτρα. Οι μεταφορικές δυνατότητες του λιλιπούτειου οχήματος χαρακτηρίζονται από τον ωφέλιμο όγκο των 990 λίτρων και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο των 438 κιλών.

Υπάρχει χώρος για δύο επιβάτες καθώς και μεταλλικό διαχωριστικό με το χώρο φόρτωσης.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,