Αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η υποχρέωση υποβολής δήλωσης πριν την άφιξη στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία του Υπουργείου είχε ανακοινώσει από τις 13 Φεβρουαρίου την έναρξη υποχρεωτικής υποβολής δήλωσης πληροφοριών για δεδομένα ασφάλειας και προστασίας, πριν την άφιξη στα τελωνεία εισόδου της Τουρκίας, κατά τις οδικές μεταφορές. Το μέτρο προέβλεπε την υποβολή της συγκεκριμένης δήλωσης μέσω του συνδέσμου https://uygulama.gtb.gov.tr/karaobyn τουλάχιστον μία ώρα πριν την άφιξη του οχήματος στα τουρκικά τελωνεία εισόδου. Εξαιρούνταν από αυτή την υποχρέωση οι ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν υπάρχει ήδη δήλωση διαμετακόμισης με συμπληρωμένες τις θέσεις των δεδομένων ασφάλειας και προστασίας και μέσω του συστήματος NCTS αποστέλλονται στο Τελωνείο εισόδου της Τουρκίας πριν από την άφιξη του οχήματος για τις περιπτώσεις που η διαδικασία διαμετακόμισης ολοκληρώνεται στην Τουρκία με το καθεστώς κοινής διαμετακόμισης ή όταν η διαμετακόμιση αρχίζει σε τελωνείο εισόδου της Τουρκίας με καθεστώς εθνικής διαμετακόμισης.
  • Όταν υποβάλλεται δήλωση (pre-declaration) μέσω του συστήματος TIR-EPD για εμπορεύματα που μεταφέρονται με την κάλυψη δελτίων TIR.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,