Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Αλγερίου που ανοίγει τις πύλες του τη Δευτέρα επέλεξε η Peugeot για να λανσάρει το ανανεωμένο Partner. Ένα αυτοκίνητο που την εκπροσωπεί τόσο στην ιδιότυπη κατηγορία πολυμορφικών οικογενειακών (με την έκδοση Partner Tepee) όσο και σε αυτή των ελαφρών επαγγελματικών τύπου vanette.

 

Οι βασικές σχεδιαστικές διαφορές του ανανεωμένου Partner αφορούν στο σχήμα της μάσκας και στη νέα θέση των προβολέων ομίχλης πάνω στον επίσης επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Χαρακτηριστικά στοιχεία των επιβατικών εκδόσεων Partner Tepee που έχουν εντυπωσιάσει στο παρελθόν διατηρούνται και τώρα, υπάρχουν ωστόσο και νέα στοιχεία όπως το διπλό κάθισμα συνοδηγού, η αναβάθμιση του εσωτερικού διακόσμου, τα νέα συστήματα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών και η κάμερα οπισθοπορείας. Σημαντική είναι επίσης η ενημέρωση του εξοπλισμού όσον αφορά στην ενεργητική ασφάλεια, με το νέο σύστημα «Active City Brake». Ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που θα είναι διαθέσιμο προς τα τέλη του 2015 και θα επιτρέπει στο Partner να επιβραδύνει αυτόματα ή και να ακινητοποιείται πλήρως σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση.

Αναμενόμενα πλήρης θα είναι και η γκάμα επαγγελματικών εκδόσεων που θα διαρθρώνεται από τον συνδυασμό δύο διαφορετικών μηκών αμαξώματος L1 και L2 στα 4,38 και 4,63 μέτρα αντίστοιχα πάνω σε κοινό μεταξόνιο 2,73 μέτρων και νέων κινητήρων Euro 6 «BlueHDi» 75, 100 και 120 ίππων. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο ενώ οι προδιαγραφές ρύπων καλύπτονται με την τεχνολογία SCR και τη χρήση AdBlue από δεξαμενή 17 λίτρων, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη 17.000 χλμ.! Μέσα στο 2016 θα υπάρξει και ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,2 λίτρων που θα αποδίδει 110 ίππους και θα συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Στο εσωτερικό της καμπίνας υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης διπλού καθίσματος συνοδηγού, με την πλάτη του μεσαίου καθίσματος να αναδιπλώνεται και να μετατρέπετε σε πρακτικό τραπεζάκι. Ο χώρος φόρτωσης δεν αλλάζει διαστάσεις και διατηρείται στα 3,7 m3 με το βασικό μήκος και στα 4,1 m3 με αυξημένο μήκος αμαξώματος. Στο επιβατικό Partner Tepee θα υπάρχει η επιλογή μεταξύ 5θέσιας και 7θέσιας έκδοσης, με δύο και τρεις σειρές καθισμάτων αντίστοιχα καθώς και χώρος φόρτωσης που κυμαίνεται από 675 έως 3.000 λίτρα ανάλογα τη διαμόρφωση.

Τέλος, σε αυτή την ανανεωμένη γενιά του Partner ενδιαφέρον παρουσιάζει το λανσάρισμα μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης (μοτέρ 67 ίππων), με μπαταρίες λιθίου που εξασφαλίζουν αυτονομία 170 χλμ.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,