Το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης που θα γίνει τον Μάρτιο επέλεξε η Citroen για να λανσάρει το ανανεωμένο Berlingo. Ένα αυτοκίνητο που την εκπροσωπεί τόσο στην ιδιότυπη κατηγορία πολυμορφικών οικογενειακών όσο και σε αυτή των ελαφρών επαγγελματικών τύπου vanette.

Οι βασικές σχεδιαστικές διαφορές του ανανεωμένου Berlingo αφορούν στο σχήμα της μάσκας και στη νέα θέση των προβολέων ομίχλης πάνω στον επίσης επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Χαρακτηριστικά στοιχεία των επιβατικών εκδόσεων Multispace που έχουν εντυπωσιάσει στο παρελθόν διατηρούνται και τώρα, όπως το σύστημα αποθήκευσης οροφής «Modutop», τα ανεξάρτητα καθίσματα της δεύτερης σειράς και το ανοιγόμενο πίσω παρμπρίζ. Υπάρχουν ωστόσο και νέα στοιχεία όπως το διπλό κάθισμα συνοδηγού, η αναβάθμιση του εσωτερικού διακόσμου, τα νέα συστήματα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών και η κάμερα οπισθοπορείας. Σημαντική είναι επίσης η ενημέρωση του εξοπλισμού όσον αφορά στην ενεργητική ασφάλεια, με το νέο σύστημα «Active City Brake». Ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο του 2015 και θα επιτρέπει στο Berlingo να επιβραδύνει αυτόματα ή και να ακινητοποιείται πλήρως σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση.

Αναμενόμενα πλήρης θα είναι και η γκάμα επαγγελματικών εκδόσεων που θα διαρθρώνεται από τον συνδυασμό δύο διαφορετικών μηκών αμαξώματος L1 και L2 στα 4,38 και 4,63 μέτρα αντίστοιχα πάνω σε κοινό μεταξόνιο 2,73 μέτρων και νέων κινητήρων Euro 6 «BlueHDi» 75, 100 και 120 ίππων. Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή προαιρετικά με αυτόματο κιβώτιο ενώ οι προδιαγραφές ρύπων καλύπτονται με την τεχνολογία SCR και τη χρήση AdBlue από δεξαμενή 17 λίτρων, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη 17.000 χλμ.!

Στο εσωτερικό της καμπίνας υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης διπλού καθίσματος συνοδηγού (Extenso), με την πλάτη του μεσαίου καθίσματος να αναδιπλώνεται και να μετατρέπετε σε πρακτικό τραπεζάκι. Ο χώρος φόρτωσης δεν αλλάζει διαστάσεις και διατηρείται στα 3,7 m3 με το βασικό μήκος και στα 4,1 m3 με αυξημένο μήκος αμαξώματος.

Τέλος, σε αυτή την ανανεωμένη γενιά του Berlingo ενδιαφέρον παρουσιάζει το λανσάρισμα μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης (μοτέρ 67 ίππων), με μπαταρίες λιθίου που εξασφαλίζουν αυτονομία 170 χλμ.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,