Μετά από 9 χρόνια η 4η γενιά του Mitsubishi L200 ετοιμάζεται να δώσει τη σκυτάλη στην 5η γενιά του μοντέλου, που θα πραγματοποιήσει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της 85ης Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μοντέλο στρατηγικής σημασίας για τη Mitsubishi Motors Corporation, το L200 έχει εξελιχθεί ως το  απόλυτο «Sport Utility Truck» που πετυχαίνει νέα επίπεδα αξιοπιστίας, αντοχής, άνεσης και ευελιξίας, για να ικανοποιήσει τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των παγκόσμιων πελατών pick up.

Διατηρώντας τα σπορ και κομψά χαρακτηριστικά του προκατόχου του, η εξωτερική σχεδίαση του νέου L200 προβάλλει ένα δυναμισμό που θυμίζει μυώδες σώμα καλογυμνασμένου αθλητή. Η νέα εξωτερική σχεδίαση συμβάλλει στο χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή 0,40 Cd και στην αυξημένη απόδοση του καυσίμου. Το εσωτερικό είναι αισθητά πιο αθόρυβο χάρη στο νέο κινητήρα diesel και τα αυξημένα ηχομονωτικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Ο νέος αλουμινένιος υπερτροφοδοτούμενος 2.4 MIVEC diesel (4N15) χάρη στην καλύτερη λειτουργία του προσφέρει 17% λιγότερες εκπομπές CO2. Αποδίδει 180 και 154 ίππους ανάλογα την έκδοση, με ροπή 430 και 380 Nm αντίστοιχα. Ο υπερσυμπιεστής μεταβλητής γεωμετρίας με μικρή τουρμπίνα παρέχει βελτιωμένη απόκριση και κορυφαία οδηγική απόλαυση με το νέο 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και τα paddles (χειριστήρια στο τιμόνι) του αυτόματου κιβωτίου.

Οι μεγαλύτερες βάσεις του αμαξώματος και τα επιμηκυμένα φύλλα σούστας της πίσω ανάρτησης προσφέρουν μία απίστευτα πιο ομαλή οδηγική εμπειρία με μειωμένους κραδασμούς. Η παθητική ασφάλεια έχει αυξηθεί με επτά αερόσακους, μεταξύ των οποίων πλευρικοί και τύπου κουρτίνας (οροφής) για τους εμπρός επιβάτες και ένας πρόσθετος αερόσακος προστασίας γονάτων του οδηγού.

Βελτιωμένη ενεργητική ασφάλεια
 • SS4-II (Super Select 4WD II (με low gear, μόνιμη 4WD) πετυχαίνει καλύτερη σταθερότητα στο στρίψιμο, ακόμα και σε τραχείς δρόμους οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης περιστρέφοντας τον σχετικό επιλογέα.
 • Active Stability & Traction Control με συστήματα Trailer Stability Assist και Hill Start Assist, Lane Departure Warning προσφέρουν στον οδηγό μία ξεκούραστη οδηγική εμπειρία.
 • Προβολείς HID (με ενσωματωμένα φώτα ημέρας LED και προβολείς Bi-Xenon) προσφέρουν ανώτερη ορατότητα ακόμα και το χειμώνα ή κατά τη νυχτερινή οδήγηση.
Νέα χαρακτηριστικά
 • Πίσω πόρτες προστίθενται για μεγαλύτερη άνεση στο Club Cab
 • Σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί με διακόπτη stop/start
 • Προσαρμοζόμενο Cruise Control
 • Διζωνικό αυτόματο A/C
 • Χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων (paddles) στο τιμόνι
 • Ρύθμιση κολόνας του τιμονιού ως προς την κλίση και την απόσταση
 • Κάμερα οπισθοπορείας
 • Ψηφιακό σύστημα ραδιοφώνου DAB (Digital Audio Broadcasting)

Το νέο L200 κατασκευάζεται από τη Mitsubishi Motors Thailand για όλες τις παγκόσμιες αγορές και θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015, σε αμαξώματα Club Cab και Double Cab.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,