Η γκάμα του εντελώς νέου Mercedes-Benz Vito ολοκληρώνεται με το λανσάρισμα των τετρακίνητων εκδόσεων, η δυνατότητα παραγγελίας των οποίων ξεκινά άμεσα σε όλη την Ευρώπη.

Το μεσαίου μεγέθους δημοφιλές βαν που ήδη προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή στους πίσω τροχούς, τώρα διατίθεται και σε εκδόσεις με μόνιμη τετρακίνηση, προκειμένου να προσφέρει σημαντικά οφέλη όπου απαιτείται επιπλέον πρόσφυση. Για συνθήκες με πάγο ή χιόνι αλλά και σε εργοτάξια και μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, το Vito 4×4 δίνει τη λύση για ασφαλή μετακίνηση χωρίς απρόοπτα, κάνοντας χρήση της ίδιας τεχνολογίας που συναντάμε τόσο στο Sprinter όσο και στα επιβατικά οχήματα της μάρκας.

Η 4κίνητη έκδοση βασίζεται στο Vito με κίνηση στους πίσω τροχούς και διαθέτει αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη κατανομή της πέδησης. Το σύστημα 4κίνησης (4ETS) έχει ενσωματωθεί στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα ευστάθειας ESP, στους πολλαπλούς αισθητήρες του οποίου βασίζει τη λειτουργία του, μεταβάλλοντας ανά περίσταση το ποσοστό μετάδοσης μεταξύ του εμπρόσθιου και οπίσθιου άξονα. Η κινητήρια ροπή κατευθύνεται στους άξονες από ένα κεντρικό διαφορικό σε μια αναλογία μετάδοσης 45:55. Αν ένας ή περισσότεροι τροχοί χάσουν τη πρόσφυση, το 4ETS τους επιβραδύνει ατομικά και κατευθύνει την κινητήρια δύναμη στους τροχούς με καλή πρόσφυση, μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Όλα τα γνωστά συστήματα ασφάλειας που γνωρίζουμε στο νέο Vito τοποθετούνται φυσικά και στις εκδόσεις 4×4 ενώ και οι επιδόσεις δεν πρόκειται να αφήσουν κανένα δυσαρεστημένο. Και αυτό γιατί το Vito 4×4 στην έκδοση 119 BlueTEC εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο κινητήρα 2,15 λίτρων με απόδοση 190 ίππων και 440 Nm ροπής. Χάρη στην τεχνολογία SCR ο κινητήρας συμμορφώνεται ήδη με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6 ενώ στη γραμμή κίνησης συνδυάζεται εξαιρετικά με το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus.

Από πλευράς αμαξώματος, η 4κίνητη έκδοση του Vito θα είναι διαθέσιμη ως βαν, Mixto και Tourer. Η τιμή της έκδοσης 119 BlueTEC 4×4 στη Γερμανία ξεκινά από τα 36.120 ευρώ ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν επιλογές με μικρότερους κινητήρες.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , ,