Η DAF λανσάρει τώρα τράκτορες των φορτηγών CF και XF με διευθυντήριο οπίσθιο άξονα. Πρόκειται για εκδόσεις που προορίζονται για ειδικές εφαρμογές που απαιτούν υψηλό ωφέλιμο φορτίο και μέγιστη ευελιξία.

Νέοι τριαξονικοί τράκτορες λοιπόν στη γκάμα εκδόσεων των CF και XF, με έναν διευθυντήριο άξονα (αντοχή στους 7,5 τόνους) να βρίσκεται τοποθετημένος πίσω από τον κινητήριο άξονα. Ιδανικές εκδόσεις για εργασίες όπου υπάρχει σχετικά μικρός χώρος για ελιγμούς αλλά και όπου είναι απαραίτητες αυξημένες αντοχές σε ωφέλιμο φορτίο, όπως για παράδειγμα η παρουσία ενός γερανού φόρτωσης πίσω από την καμπίνα. Η μεταφορά οικοδομικών υλικών ή μηχανημάτων είναι μερικές μόνο από τις εφαρμογές στις οποίες μπορούν να φανούν απαραίτητοι αυτοί οι τράκτορες.

Οι νέοι τριαξονικοί ελκυστήρες διατίθενται από την DAF με επιλογή κινητήρων 10,8 και 12,9 λίτρων της PACCAR, απόδοσης από 396 έως 510 ίππους. Με τον συνδυασμό καινοτόμων τεχνολογιών όπως τα συστήματα «Predictive Cruise Control» με «Predictive Shifting» και «Eco Mode» μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση καυσίμου της τάξης του 5%.

Η συγκεκριμένη έκδοση του CF προσφέρεται με καμπίνες Day Cab, Sleeper Cab και Space Cab ενώ το XF με καμπίνες Space Cab και Super Space Cab.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,