Το διοικητικό συμβούλιο των μελών που εκπροσωπούν τα επαγγελματικά οχήματα στην Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) επέλεξε τον κύριο Martin Lundstedt ως το νέο πρόεδρό του για το 2015. Ο κ. Lundstedt είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Scania και έρχεται να αντικαταστήσει στην προεδρία της ένωσης τον επικεφαλή της Daimler Trucks κ. Wolfgang Bernhard ο οποίος πραγματοποίησε δύο θητείες στη θέση αυτή για τα έτη 2013 και 2014.

Μετά την εκλογή του ο κ. Lundstedt δήλωσε: «Είναι τιμή μου να καθοδηγήσω τη χρονιά αυτή τις δραστηριότητες του ACEA σε ότι έχει να κάνει με τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων. Προτεραιότητα για τη βιομηχανία μας είναι να συνεχίσει την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών CO2

Εν τω μεταξύ με τη νέα χρονιά, στη Scania υπάρχουν αλλαγές σε πρόσωπα καθώς ο κ. Jan Ytterberg, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος του οικονομικού τμήματος ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την εταιρία. Στη σχετική ανακοίνωση, η Scania δια στόματος του Προέδρου της κ. Martin Lundstedt ευχαρίστησε τον κ. Ytterberg για την προσφορά του, ωστόσο ο αντικαταστάτης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,