Το πρωτότυπο Santa Cruz της Hyundai είναι ένα crossover όχημα που σκοπό έχει να δημιουργήσει μια νησίδα στην αμερικανική αγορά στοχεύοντας στο νεανικό κοινό που αναζητά τις δυνατότητες ενός pick up αλλά όχι και τους περιορισμούς που το συνοδεύουν.

 

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η Hyundai, παρουσίασε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το πρωτότυπο όχημα «Santa Cruz Crossover Truck Concept». Μια ιδέα που αντανακλά μια εντελώς νέα προσέγγιση της χρησιμότητας του πιο δημοφιλούς σχήματος αυτοκινήτου στη Βόρεια Αμερική, του pick up. Ένα lifestyle αυτοκίνητο πόλης που απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε νεανικό κοινό με πολλές δραστηριότητες (ακόμα και υπαίθριες) σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αρκετά ευέλικτο εντός της πόλης, ικανό και αξιόπιστο έξω από αυτή, με τη δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων, εξοπλισμού και οτιδήποτε σκεφτεί κανείς να φορτώσει στην καρότσα του.

Οι σχεδιαστές της Hyundai δημιούργησαν ένα τολμηρό, «επιθετικό» σχέδιο εξωτερικά του αμαξώματος, σκόπιμα συμπαγές και άρα πιο ευέλικτο από τα συμβατικά pick up που κυκλοφορούν στους αμερικανικούς δρόμους. Ξεχωρίζουν η 6γωνική μάσκα, τα φώτα LED, οι προβολείς ομίχλης με κυψελοειδή σχήμα, οι τεράστιοι τροχοί με ελαστικά Michelin ειδικού σκαλίσματος και οι κίτρινες δαγκάνες στα φρένα τύπου Brembo. Για την ευκολία πρόσβασης στο πίσω κάθισμα, οι πίσω- μισές- είναι ανοιγόμενες ενώ η μεγάλη καινοτομία «κρύβεται» στην καρότσα που έχει τη δυνατότητα επέκτασης του μήκους της μέσω ενός μηχανισμού που θυμίζει συρτάρι και έχει συρόμενη λειτουργία. Όταν η καρότσα επεκταθεί πλήρως ο ωφέλιμος χώρος φόρτωσης συγκρίνεται με αυτόν ενός μεσαίου μεγέθους pick up.

Κάτω από το καπό φιλοξενείται ένας 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας πετρελαίου με απόδοση 190 ίππων ενώ ένα σύστημα 4κίνησης με την ονομασία HTRAC® συμπληρώνει τα μηχανικά μέρη και προσδίδει στο Santa Cruz τις εκτός δρόμου δυνατότητες.

 

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , ,