Τις τελευταίες μέρες υπεγράφησαν από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο δύο αποφάσεις που αφορούν τους επαγγελματίες οδηγούς και τα οχήματα που επέβαιναν στο Norman Atlantic.

Η πρώτη απόφαση που υπεγράφη ρυθμίζει θέματα αντικατάστασης και οριστικής διαγραφής των αυτοκινήτων τα οποία ευρίσκοντο εντός του πλοίου Norman Atlantic. Συγκεκριμένα :

  • Για τα Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, επιτρέπεται η αντικατάσταση χωρίς την υποχρέωση υποβολής αποτυπωμάτων των αριθμών πλαισίων και χωρίς την υποχρέωση καταβολής των παραβόλων που απαιτούνται για την αντικατάσταση των πινακίδων.
  • Για τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η αντικατάσταση τους, χωρίς την υποχρέωση υποβολής ανάλογου με το μικτό βάρος ύψος ακαθαρίστων εσόδων.
  • Για τα επιβατικά και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 4000 χιλιόγραμμα αυτοκίνητα επιτρέπεται η οριστική διαγραφή αυτών με μόνο δικαιολογητικό την υποβολή του αποδεικτικού επιβίβασης του αυτοκινήτου επί του οχήματος.

Επίσης ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη με την οποία του ζητά την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων αυτών ή σε περίπτωση καταβολής την επιστροφή τους.
Η δεύτερη απόφαση περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αντικατάσταση καρτών ψηφιακού ταχογράφου και αδειών οδήγησης των επιβατών του πλοίου.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, τόσο η αντικατάσταση των καρτών ψηφιακού ταχογράφου όσο και η αντικατάσταση των αδειών ικανότητας οδηγού, θα εκδοθούν αδαπάνως για το Δημόσιο με μόνη την υποβολή βεβαίωσης της πλοιοκτήτριας εταιρίας ή δημόσιας αρχής, με την οποία επιβεβαιώνεται η επιβίβαση του οδηγού στο πλοίο.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,