Η Volvo παρέχει τώρα στους αμαξοποιούς τρισδιάστατες απεικονίσεις των φορτηγών της με στόχο να μειώσει το συνολικό χρόνο παράδοσης προς τον πελάτη.

 

Ο χρόνος παράδοσης ενός φορτηγού είναι πολλές φορές ζωτικής σημασίας για τους πελάτες και αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν καλά οι άνθρωποι της Volvo Trucks. Καθώς, όσο πιο πολύπλοκη είναι μια υπερκατασκευή τόσο αυξάνεται ο χρόνος παράδοσης, η σουηδική εταιρία προκειμένου να συμβάλλει στην αποδοτικότητα αυτής της διαδικασίας εφαρμόζει μια απλή και έξυπνη μέθοδο. Παρέχει εκ των προτέρων στον κατασκευαστή του αμαξώματος όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται για να προχωρά την κατασκευή πριν ακόμα βγει το φορτηγό από τη γραμμή παραγωγής και φτάσει στα χέρια του.

ΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω τρισδιάστατων σχεδίων των φορτηγών Volvo στα οποία έχουν πρόσβαση οι υπερκατασκευαστές μέσα από μια βάση δεδομένων που βρίσκεται στο διαδίκτυο. Τα σχέδια αυτά παρέχουν πολύτιμες λεπτομέρειες τεχνικών προδιαγραφών σχετικά με το σασί του φορτηγού, τις διαστάσεις και τα στοιχεία (θέση μπαταριών, καλωδιώσεις κ.α.) που αφορούν την εφαρμογή του αμαξώματος πάνω του. Μάλιστα η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στον αμαξοποιό να κάνει μεγέθυνση σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες του σασί και να «κοιτάει» το φορτηγό από όποια γωνία θέλει απλά περιστρέφοντας τα σχέδια.

Έτσι, με απλά λόγια, το φορτηγό και η υπερκατασκευή κατασκευάζονται σχεδόν ταυτόχρονα με αποτέλεσμα ο χρόνος παράδοσης να μειώνεται έως και κατά 14 ημέρες.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , ,