«Οδηγός Διάσωσης» MAN: Η γερμανική κατασκευάστρια εταιρία MAN προσφέρει ειδικούς «Οδηγούς Διάσωσης» ειδικά για χρήση από τα εξειδικευμένα σωστικά συνεργεία, σε περίπτωση ατυχήματος στο οποίο εμπλέκεται κάποιο φορτηγό ή λεωφορείο της.

 

Είναι γνωστό ότι το λεωφορείο είναι μακράν το ασφαλέστερο μέσο των οδικών μεταφορών, ωστόσο σε περίπτωση ατυχήματος, όσοι εμπλέκονται στη διάσωση των επιβατών πρέπει να γνωρίζουν τις απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως το πως απενεργοποιείται ο κινητήρας και το πως προσεγγίζει κανείς το εσωτερικό του οχήματος.

Η MAN υποστηρίζει τις υπηρεσίες διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά στοιχεία των οχημάτων της και το πως πρέπει να τα προσεγγίζει κανείς προκειμένου να επιτύχει κορυφαία αποτελεσματικότητα στην απελευθέρωση των επιβατών.

ΔΙΑΣΩΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Σε ένα βίντεο διάρκειας περίπου μίας ώρας η γερμανική εταιρία δείχνει αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν τα σωστικά συνεργεία προκειμένου να επέμβουν αποτελεσματικά σε περίπτωση που κάποιο τουριστικό ή αστικό λεωφορείο εμπλακεί σε ατύχημα. Οι κατευθυντήριες γραμμές διάσωσης έχουν σχεδιαστεί από την MAN σε συνεργασία με ειδικούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της διάσωσης σε περίπτωση ατυχήματος. Στο ειδικό φίλμ που έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε εξηγούνται μεταξύ άλλων λεπτομέρειες σχετικά με τα ανοίγματα για την πρόσβαση στο εσωτερικό των λεωφορείων, τη χρήση του ειδικού εξοπλισμού που πρέπει να χρησιμοποιηθεί και την ασφαλή αφαίρεση των υαλοπινάκων. Επίσης παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις διαφορετικές τεχνολογίες κίνησης όπως το ντίζελ, το φυσικό αέριο και τα υβριδικά.

Το σενάριο του ατυχήματος που εξετάζεται αφορά ένα λεωφορείο MAN που βρίσκεται σε κανονική θέση και ένα λεωφορείο που έχει ανατραπεί. Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις διαφορετικές τεχνολογίες κίνησης, όπως το ντίζελ, το φυσικό αέριο (CNG) και υβριδικά.

Αντίστοιχο βίντεο υπάρχει και για τα φορτηγά της μάρκας. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά δεδομένα τόσο σε μορφή βίντεο όσο και ως έγγραφα στην Αγγλική ή την Γερμανική γλώσσα, στην ιστοσελίδα: www.asp.mantruckandbus.com.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , ,