Μαζί για μία ακόμα χρονιά οι Iveco και FPT Industrial (κατασκευαστής κινητήρων) θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών του απαιτητικού αγώνα Ράλι Dakar 2015. Αυτό ανακοινώθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση για τον ειδικό Τύπο που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο, όπου παρουσιάστηκε και η νέα ομάδα των οδηγών. Οι δύο κατασκευαστές θα είναι οι επίσημοι χορηγοί της ομάδας PETRONAS De Rooy Iveco και θα παρέχουν τα οχήματα, τα ανταλλακτικά και τους κινητήρες για τις ανάγκες του αγώνα.

 

Το 37ο Ράλι Dakar -και το 17ο που γίνεται στη Νότιο Αμερική- ξεκινά στις 4 Ιανουαρίου από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, με τα 414 οχήματα που θα εκκινήσουν να πρέπει να καλύψουν περισσότερα από 9.000 χλμ. μέσα από δύσκολους δρόμους της Αργεντινής, της Χιλής και της Βολιβίας.

Μετά τη 2η θέση που κατέλαβε στο Dakar του 2014 ο ολλανδός Gerard De Rooy θα ηγηθεί και φέτος της ομάδας PETRONAS μέσα από ένα Iveco Powerstar ενώ όλα τα οχήματα Iveco που θα συμμετάσχουν θα εφοδιάζονται με κινητήρα FPT Industrial Cursor 13 που αποδίδει 900 ίππους.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,