Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης επαγγελματικών οχημάτων στο Ανόβερο (ΙΑΑ) η Continental παρουσίασε τα πρώτα ελαστικά που είναι φτιαγμένα από το πρωτοποριακό υλικό Taraxagum, το οποίο προέρχεται από την ονομασία της πικραλίδας στη βοτανολογία (Taraxacum). Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν που σε αυτά τα νέα ελαστικά αντικαθιστά το καουτσούκ στα πέλματα και που όταν βιομηχανοποιηθεί από την Continental αναμένεται να προσφέρει μια πιο βιώσιμη και λιγότερο εξαρτημένη από τις παραδοσιακές πρώτες ύλες λύση.

Μετά από αρκετά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Fraunhofer δημιουργήθηκαν τα πρώτα ελαστικά από πικραλίδα και πιο συγκεκριμένα χειμερινά ελαστικά επιβατικών οχημάτων. Η Continental σκοπεύει να φέρει το προϊόν στη μαζική παραγωγή μέσα στα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια αφού πρώτα τα ελαστικά από αυτό το νέο φυσικό καουτσούκ υποβληθούν σε ενδελεχή έλεγχο και αποδείξουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις εκάστοτε ανάγκες χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση.

Μέσα από μια εκτεταμένη έρευνα, ένα πολύ υψηλής απόδοσης και στιβαρό είδος ρωσικής πικραλίδας καλλιεργήθηκε και μπορεί να καλλιεργηθεί στο μέλλον σε αχρησιμοποίητες εκτάσεις στις εύκρατες περιοχές σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα σε αυτές που είναι κοντά στα εργοστάσια της Continental. Μακροπρόθεσμος στόχος του project είναι η αύξηση της ζήτησης χρήσης του φυσικού καουτσούκ ως μια οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη λύση.

Taraxagum Truck Tire

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,