Νέο Mitsubishi L200: Μια εντελώς νέα γενιά του δημοφιλούς Pick up αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη από τα μέσα του 2015. Πιο προκλητική σχεδίαση, μεγαλύτερες διαστάσεις και έναν κινητήρα με 180 ίππους είναι οι κυριότερες αλλαγές που θα φέρει.

 

Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) παρουσίασε χθες για πρώτη φορά τη νέα γενιά του Triton, του pick up που στην ευρωπαϊκή αγορά είναι γνωστό ως L200. Πρόκειται για το μπεστ σέλερ της ιαπωνική εταιρίας στην Ταϊλάνδη όπου και κατασκευάζεται αλλά και ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο που διατίθεται ως έχει σε περισσότερες από 150 χώρες, στην Ασία, την Ωκεανία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και φυσικά στην Ευρώπη. Η διάθεση του νέου Triton στην Ταϊλάνδη ξεκίνησε ήδη ενώ στα μέσα του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το λανσάρισμα και στην Ευρώπη. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο η μάρκα θα διατηρήσει την ονομασία L200 ενώ σε επόμενη φάση το pick up πρόκειται να παρουσιαστεί και με το λογότυπο της Fiat Professional ως αντικαταστάτης του Strada.

ΙΔΙΟ, ΜΕ… ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Εννέα χρόνια μετά την πρώτη γενιά του και μερικά φρεσκαρίσματα στο ενδιάμεσο, το pick up επανασχεδιάζεται πλήρως αν και ήταν σχεδόν αναμενόμενο ότι το νέο L200 δεν θα ξεφύγει τελείως από την προκάτοχο γενιά όσον αφορά στη συνολική του φόρμα. Παρόλα αυτά το pick up διαφοροποιείται σημαντικά τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του μέρος. Σχεδιαστικά, διατηρούνται οι έντονες καμπύλες γραμμές, με χαρακτηριστικότερη αυτή που συνδέει το τέλος την καμπίνας επιβατών με την καρότσα ενώ υπάρχουν νέα μάσκα και νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω.

Οι βελτιώσεις στο εσωτερικό της καμπίνας αφορούν τον περισσότερο χώρο στους ώμους και τα κεφάλια των εμπρός επιβατών και στα πόδια των πίσω επιβατών. Υπάρχει επίσης καλύτερη ηχομόνωση της καμπίνας και -σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή- ακόμα πιο ισχυρό πλαίσιο που αναμένεται να αποδείξει την αντοχή του διεκδικώντας πέντε αστέρια στα τεστ παθητικής ασφάλειας του NCAP.

Όπως είναι φυσικό, οι τρεις τύποι αμαξώματος single cab, club cab και double cab διατηρούνται στη γκάμα εκδόσεων ενώ τα πρώτα στοιχεία μιλούν για αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, το διπλοκάμπινο με μήκος 5.280 χιλ. και πλάτος 1.815 χιλ. είναι μακρύτερο κατά 70 χιλ. και φαρδύτερο κατά 15 χιλ. από την υπάρχουσα γενιά, με το ύψος να διατηρείται στα 1.780 χιλ., όλα αυτά στην έκδοση με το μεταξόνιο των 3.000 χιλ.

ΕΩΣ 180 ΙΠΠΟΙ

Στα μηχανικά μέρη τώρα, η σχετική γκάμα περιλαμβάνει έναν βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων με απόδοση 128 ίππους και μέγιστη ροπή 194 Nm. Διατηρείται επίσης ο πετρελαιοκινητήρας 2,5 λίτρων σε δύο εκδόσεις ισχύος των 128 και 178 ίππων με ροπή στα 240 και 400 Nm αντίστοιχα. Νέες επιλογές ωστόσο προκύπτουν με την προσθήκη ενός πετρελαιοκινητήρα 2,4 λίτρων με απόδοση 181 ίππων και 430 Nm ροπής. Χειροκίνητα κιβώτια 5 και 6 σχέσεων καθώς και ένα αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων θα συμπληρώνουν τη γραμμή κίνησης ανάλογα την έκδοση.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το νέο L200 αποτελεί την πέμπτη γενιά pick up που κατασκευάζει η Mitsubishi τα τελευταία 36 χρόνια, από το 1978 δηλαδή που ξεκίνησε την παραγωγή ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,