Volvo Dynafleet: Το σύστημα διαχείρισης στόλου που προτείνει η VolvoTrucks στους πελάτες της παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους τομείς της μεταφοράς που χρήζουν βελτίωσης για ακόμα πιο επικερδή λειτουργία.

 

Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της θέσης και της κατάστασης των φορτηγών μιας επιχείρησης εξασφαλίζει μια σειρά πλεονεκτημάτων στον διαχειριστή του στόλου και συνεπώς σε βάθος χρόνου τεράστια οικονομικά -και όχι μόνο- οφέλη για την επιχείρηση. Το Dynafleet προσφέρει τέσσερις βασικές υπηρεσίες στην επιχείρηση που αποφασίζει να το εγκαταστήσει στα φορτηγά της:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

Ξέρετε πόσο οικονομικοί σε καύσιμα είναι οι οδηγοί σας; Και γιατί κάποιος τα καταφέρνει τόσο καλύτερα από κάποιον άλλο; Με την υπηρεσία «Καύσιμα και περιβάλλον» εξοικονομείτε πολύ χρόνο για την ανάλυση των δεδομένων του οχήματος και του οδηγού σας, και η υπηρεσία σας βοηθά να βρείτε τρόπους για τον περιορισμό τόσο του κόστους του καυσίμου όσο και των εκπομπών ρύπων.

Το σύστημα σας επιτρέπει να παρακολουθείτε με ακρίβεια την απόδοση των φορτηγών και των οδηγών σας. Σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, μπορείτε να δημιουργήσετε εκθέσεις από μία ευρεία γκάμα παραμέτρων και να ανακαλύψετε γιατί κάποιος οδηγός καταναλώνει περισσότερα καύσιμα χρησιμοποιώντας ακριβώς το ίδιο φορτηγό. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να εντοπίσετε δυνατότητες εξοικονόμησης καυσίμου πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από κάθε άλλη φορά.

Η έκθεση βαθμολογίας παρέχει άμεσα μία γενική εικόνα της απόδοσης των οδηγών και των οχημάτων τους όσον αφορά την οικονομία καυσίμου. Μπορείτε να δείτε, σε μία κλίμακα βαθμολογίας 0-100, η οποία παρουσιάζεται με χρωματική κωδικοποίηση αλλά και αριθμητικά, την απόδοση σε τέσσερις σημαντικούς τομείς: αναμονή και φρενάρισμα, χρήση κινητήρα και κιβωτίου ταχυτήτων, προσαρμογή ταχύτητας και ακινησία.

Η λειτουργία βαθμολογίας επιτρέπει να συγκρίνετε αναλυτικά τους οδηγούς σας, και επίσης να παρατηρήσετε τις τάσεις των τελευταίων 13 μηνών. Ο συνδυασμός αυτών κάνει τη Βαθμολογία οικονομίας καυσίμου ένα τέλειο εργαλείο για την ενεργό πρακτική εκπαίδευση των οδηγών, και για τον έλεγχο της κατανάλωσης καυσίμου σας σε βάθος χρόνου.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΩΝ

Το Dynafleet σας βοηθά να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των δραστηριοτήτων των οδηγών σε όλες τις περιπτώσεις. Σας παρέχει ακόμα και προειδοποιήσεις για να εξασφαλίσετε τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία για τα ωράρια των οδηγών. Και οι αυτόματες λήψεις δεδομένων ταχογράφου σας απαλλάσσουν από μεγάλο μέρος της χειρωνακτικής και γραφειακής δουλειάς.

Αξιοποιείτε απόλυτα τις διαθέσιμες ώρες εργασίας σας; Με τους χρόνους οδηγών, η απάντηση βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας. Θα δείτε απευθείας ποιός οδηγός είναι ο πλέον κατάλληλος για μία νέα εργασία, ποιός θα πρέπει να σταματήσει για ανάπαυση ή ίσως να πάρει άδεια. Με τον τρόπο αυτό η παραγωγικότητα μεγιστοποιείται και μπορείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας χρησιμοποιώντας την ίδια μεταφορική ικανότητα.

Εν τω μεταξύ, λιγότερος χρόνος μπορεί να δαπανηθεί για τον προγραμματισμό και τη διαχείριση. Για την υποστήριξη του αποδοτικού προγραμματισμού των μεταφορών, το Dynafleet σας ενημερώνει άμεσα για το χρόνο που μπορεί να δαπανήσει κάθε οδηγός σε νέες εργασίες, με βάση τους κανονισμούς για τα ωράρια εργασίας. Οι λεπτομέρειες για την οδήγηση, την ανάπαυση και την εκφόρτωση αποθηκεύονται για 30 ημέρες.

Ο διαχειριστής του στόλου μπορεί να κάνει ταχεία και εύκολη λήψη -μέσω του ψηφιακού ταχογράφου- των δραστηριοτήτων του οδηγού από το γραφείο. Η υπηρεσία σας επιτρέπει να διαθέτετε τέλεια ενημερωμένο αρχείο σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται το φορτηγό και ο οδηγός. Έτσι, μπορείτε να εξασφαλίσετε τη συμμόρφωση με το νόμο όσον αφορά τις επιτρεπόμενες εργάσιμες ώρες, το επόμενο υποχρεωτικό διάλειμμα και άλλες πληροφορίες απεικονίζονται στο χάρτη και στις εκθέσεις δραστηριότητας οδηγών. Οι προειδοποιήσεις μπορούν να δίνονται τόσο στην καμπίνα όσο και στο γραφείο, εάν κάποιος οδηγός πρόκειται να υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο εργασίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΟΛΟΥ

Με την υπηρεσία εντοπισμού του Dynafleet, όλες οι πληροφορίες που στο παρελθόν δυσκολευόσασταν να αποκτήσετε, παρουσιάζονται εμπρός σας. Που βρίσκεται το φορτηγό αυτή τη στιγμή; Πότε θα φτάσει ο οδηγός; Οι λεπτομερείς χάρτες με την υποστήριξη του Google Maps σας παρέχουν απόλυτο έλεγχο στις δραστηριότητές σας. Τα δεδομένα οδηγών και οχημάτων μπορούν να εμφανίζονται απευθείας στο χάρτη για άμεση πληροφόρηση σε σχέση με κάποια παράδοση. Και το γεγονός ότι γνωρίζετε ακριβώς που βρίσκεται το φορτίο είναι επωφελές τόσο για εσάς όσο και τους πελάτες σας.

Οι διαρκείς ενημερώσεις για την ταχύτητα του φορτηγού, την κατάσταση του οδηγού, τον αναμενόμενο χρόνο άφιξης και πολλά ακόμα, επιτρέπουν στον υπεύθυνο προγραμματισμού μεταφορών – και κατ” επέκταση τον πελάτη του – να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε περίπτωση.

Οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τις θέσεις μπορούν να σας πουν επίσης ποιό φορτηγό είναι το ιδανικότερο για μία νέα εργασία. Με το πάτημα ενός πλήκτρου, το Dynafleet απαριθμεί αυτόματα τα οχήματα που βρίσκονται πλησιέστερα στο σημείο παραλαβής. Ταυτόχρονα, το σύστημα υποδεικνύει ποιοί οδηγοί έχουν την ικανότητα να φτάσουν στον προορισμό μέσα στη βάρδια τους και ποιοί όχι.

ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

Ασχολείστε με μεταφορές μεγάλων αποστάσεων ή χρειάζεστε στενή επαφή με τους οδηγούς σας; Το σύστημα, μέσω μιας υπηρεσίας μηνυμάτων διατηρεί τους οδηγούς σας ενήμερους και έτοιμους να ανταποκριθούν σε κάθε αλλαγή προγράμματος. Η υπηρεσία επιτρέπει επίσης τη διαφανή ενοποίηση με το σύστημα παραγγελιών σας και του επιτρέπει να επικοινωνεί απευθείας με τους οδηγούς. Έτσι μειώνονται σημαντικά και οι δαπάνες τηλεφωνίας ενώ αποφεύγονται και οι όποιες παρανοήσεις.

Τα μηνύματα προσφέρουν την ασφάλεια της διαρκούς δυνατότητας επαφής με το φορτηγό, ανεξάρτητα από το ποιος το οδηγεί εκείνη τη στιγμή. Το γραφείο και οι οδηγοί επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων κειμένου τα οποία συντάσσονται εύκολα και εμφανίζονται άμεσα στην οθόνη του φορτηγού. Η υπηρεσία μηνυμάτων επίσης επιτρέπει την ενσωμάτωση με των συστημάτων παραγγελιών και τιμολόγησης με το Dynafleet. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατή η διακίνηση όλων των βασικών πληροφοριών στην ίδια οθόνη, κάτι που προσφέρει καλύτερο συνολικά έλεγχο. Ο οδηγός επίσης επωφελείται από τη βελτιωμένη ευκολία, λόγω της ευκρινούς απεικόνισης των εντολών εργασίας του στην οθόνη του φορτηγού.

Η οθόνη του φορτηγού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κατά πολλούς ακόμα τρόπους πέρα από τα μηνύματα. Αυτόματες ειδοποιήσεις για τον υπολειπόμενο χρόνο εργασίας, καθυστερήσεις στην κυκλοφορία ή την επιλογή της βέλτιστης διαδρομής (με το σύστημα πλοήγησης – προαιρετικό), διευκολύνει τη ζωή του οδηγού και τον απαλλάσσει από το άγχος.

Πηγή: Volvo Trucks

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,