Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, η τελετή θεμελίωσης του νέου εργοστασίου της VW στην περιοχή Września της Πολωνίας, πολύ κοντά στο Πόζναν. Πρόκειται για το μέρος όπου θα κατασκευάζεται η επόμενη γενιά του VW Crafter, από το δεύτερο μισό του 2016 οπότε και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσης του εργοστασίου.

Η συγκεκριμένη επένδυση του ομίλου VW θα δημιουργήσει 3.000 νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τη θέση της Πολωνίας ως χώρα με ιδιαίτερα ισχυρή βιομηχανία που σχετίζεται με το αυτοκίνητο. Είναι μάλιστα το δεύτερο εργοστάσιο που κατασκευάζει η VW στην Πολωνία μετά από αυτό που λειτουργεί στο Πόζναν τα τελευταία 20 χρόνια και από το οποίο εξέρχονται όλες οι εκδόσεις των Transporter και Caddy.

Το νέο εργοστάσιο καταλαμβάνει μια περιοχή 220 εκταρίων, δηλαδή όσο 300 γήπεδα ποδοσφαίρου ενώ οι εγκαταστάσεις προβλέπεται να περιλαμβάνουν μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής και συναρμολόγησης, βαφείο καθώς και ειδικό χώρο αποθήκευσης των προϊόντων των προμηθευτών. Η δυνατότητα παραγωγής οχημάτων υπολογίζεται στις 100.000 μονάδες ετησίως.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , , ,