Νέο Solaris Urbino: Λεωφορείο εντελώς νέας κατασκευής και σχεδιασμένο να δέχεται ποικίλα μηχανικά μέρη ανάλογα την έκδοση. Θα είναι διαθέσιμο στα 12 και στα 18 μέτρα ενώ σταδιακά η γκάμα εκδόσεων θα εμπλουτίζεται με αρκετά ενδιαφέρουσες επιλογές.

 

Το νέο Urbino αποτελεί μία πλήρως ανανεωμένη έκδοση του πολύ επιτυχημένου μοντέλου της Solaris, τόσο σε ότι αφορά την σχεδίαση όσο και το μηχανολογικό του υπόβαθρο. Αν και ελαφρύτερο σε σχέση με το παρελθόν, διαθέτει πολύ πιο ενισχυμένη κατασκευή ενώ και η εξελιγμένη μέθοδος στην γραμμή παραγωγής εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή ποιότητα και αντοχή στον χρόνο.

Η σχεδίαση θυμίζει αρκετά την γενιά που αντικαθιστά αλλά φέρει και αρκετά νέα στοιχεία ενώ μικρές λεπτομέρειες όπως το μεγαλύτερο άνοιγμα των καταπακτών βελτιώνουν την εργονομία.

Ανάμεσα στις πολλές έξυπνες ιδέες που ενσωματώνει το νέο Urbino είναι ότι ο χώρος του κινητήρα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε μπορεί να δεχτεί διάφορους κινητήρες, από τον νέο PACCAR MX-11 έως τον Cummins ISB6.7E6 (ο τελευταίος σε εκδοχή Euro 6 αλλά και με καύσιμο CNG). Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει υβριδικές λύσεις, αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές ενώ είναι εξ” αρχής σχεδιασμένο να μπορεί να μετατραπεί και σε τρόλεϊ, με την ονομασία Trollino.

ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Το εσωτερικό διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση και προσεγμένα υλικά ενώ είναι και πιο ήσυχο από όλες τις νόρμες που ισχύουν στην Ευρώπη. Οι χώροι είναι κορυφαίοι για λεωφορείο αυτής της κατηγορίας, ενώ παρά το χαμήλωμα του αμαξώματος κατά 50 χιλιοστά, το εσωτερικό ύψος παραμένει αμετάβλητο. Έχουν προβλεφθεί 16 καθίσματα στο 12μετρο και μέχρι 24 καθίσματα στο αρθρωτό 18μετρο. Το πλάτος των θυρών ανέρχεται στα 1.230 χιλ. ενώ το ύψος κυμαίνεται από τα 1.970 έως τα 2.000 χιλ. Λαμπτήρες τύπου LED έχουν τοποθετηθεί τόσο στο εσωτερικό της καμπίνας όσο και περιμετρικά στο αμάξωμα του νέου Urbino.

Η θέση του οδηγού είναι πολύ πιο εργονομική και με περισσότερο χώρο και ορατότητα απ” ότι πριν, ενώ η νέα εμπρός ανάρτηση έχει βελτιώσει σημαντικά την απόκριση και τους χειρισμούς μέσα στην πόλη. Όμορφο, λειτουργικό και με έμφαση στο χαμηλό κόστος, το νέο Urbino αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για την εταιρία, σε μια κατηγορία που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να πάρει σημαντικά μερίδια από καταξιωμένα «ονόματα» της ευρωπαϊκής βιομηχανίας λεωφορείων.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , ,