Μια ιδιαίτερη και αισθητικά «προκλητική» πρόταση για το μέλλον στην κατηγορία των μεγάλων βαν κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο περίπτερο της Iveco στο Ανόβερο. Το πρωτότυπο με την ονομασία «Vision» αποτελεί μία ιδέα των σχεδιαστών της εταιρίας, με πολλά φουτουριστικά στοιχεία στην σχεδίασή του αλλά και αρκετές πρακτικές και έξυπνες ιδέες στο εσωτερικό του, με «φόντο» πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά τους υπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη.

Στα μηχανικά μέρη χρησιμοποιείται η τεχνολογία «Dual Energy» της Iveco, σε μία πιο εξελιγμένη μορφή, η οποία συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση για την κίνηση μέσα στην πόλη με ένα υβριδικό σύστημα για πιο μεγάλες διαδρομές. Η συγκεκριμένη λύση υπόσχεται μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής CO2 κατά 25%

Στο project έχουν συμμετάσχει αρκετές γνωστές εταιρίες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας (όπως η Bosch, η Brembo αλλά και η Dainese) και ουσιαστικά αποτελεί ένα ζωντανό «εργαστήριο» πάνω στο οποίο θα δοκιμαστούν πολλές από τις νέες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν στα επαγγελματικά αυτοκίνητα μέσα στην επόμενη δεκαετία. Το Vision εστιάζει σε τρεις κύριους τομείς: στην τεχνολογία των μηχανικών μερών, στα χαρακτηριστικά σχεδίασης με επίκεντρο την ορατότητα του οδηγού (δείτε τις κολώνες στις άκρες του παρμπρίζ) και στη διαχείριση του φορτίου μέσω αυτοματισμών.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,