Με αφορμή το λανσάρισμα του νέου αυτόματου κιβωτίου I-shift Dual Clutch, του πρώτου κιβωτίου με διπλό συμπλέκτη στην κατηγορία των βαρέων φορτηγών, η Volvo Trucks «στήνει» το απόλυτο σκηνικό πρόκλησης στο νέο FH.

 

Το θέτει αντιμέτωπο με το υπεραυτοκίνητο Koenigsegg One:1, στην πίστα Knutstorp της Σουηδίας με στόχο να αποδείξει την ευκολία στον χειρισμό και την αποδοτικότητα του νέου αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Άλλωστε ανάλογες τεχνολογίες υπάρχουν ήδη σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και σε αυτό ακριβώς το γεγονός βασίστηκε η ιδέα αυτής της «κόντρας» προκειμένου να φανεί το πώς αυτό το νέο κιβώτιο ταχυτήτων παρέχει αδιάκοπα τη δύναμη από τον κινητήρα βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά οδήγησης.

Η συγκεκριμένη πίστα φημίζεται για τις πολλαπλές έντονες ανωφέρειες και κατωφέρειες  καθώς και για τις κλειστές στροφές της ενώ πριν τον άτυπο αυτό αγώνα η Volvo απενεργοποίησε τον κόφτη (στα 90 χλμ./ώρα) του φορτηγού προκειμένου ο οδηγός του να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες του κινητήρα των 540 ίππων. Σε αυτό το φαινομενικά ακατάλληλο περιβάλλον για ένα φορτηγό, το I-Shift με διπλό συμπλέκτη αποδεικνύεται χρήσιμο καθώς η πίστα απαιτεί συχνές αλλαγές ταχυτήτων, με πολλά «κατεβάσματα».

Πίσω από το τιμόνι του 8τονου τράκτορα βρέθηκε ο κ. Tiff Needell, ο βασικός παρουσιαστής της εκπομπής «Fifth Gear» για τη βρετανική τηλεόραση ο οποίος έχει μακρόχρονη εμπειρία και ως οδηγός αγώνων έχοντας τρέξει με τους περισσότερους τύπους αγωνιστικών οχημάτων. Μπορεί το FH να μην κατάφερε να «νικήσει» το Koenigsegg One:1 (η πρόκληση ήταν να κάνει γρηγορότερα έναν γύρο, από όσο χρόνο θα χρειαστεί το υπεραυτοκίνητο για να κάνει δύο γύρους) ωστόσο η Volvo Trucks καταφέρνει ακόμα μια φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις, και με ένα όμορφο βίντεο να «τραβήξει τα φώτα» πάνω στα προϊόντα της.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,