Η DHL Express, ανακοίνωσε πρόσφατα την ανανέωση και επέκταση του στόλου οχημάτων της με την εισαγωγή τεσσάρων νέων οχημάτων της Fiat για τις ανάγκες μεταφορών της, τα οποία χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Η επιλογή των οχημάτων έγινε με γνώμονα τη δυνατότητά τους για την ικανοποίηση των επιχειρησιακών αναγκών της εταιρείας, αλλά και τα περιβαλλοντικά τους χαρακτηριστικά. Η επένδυση στα νέα οχήματα και στη χρήση φιλικότερων προς το περιβάλλον καυσίμων εντάσσεται στους άξονες του προγράμματος προστασίας του περιβάλλοντος GoGreen του ομίλου DHL. Τα νέα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν στις καθημερινές επιχειρησιακές ανάγκες της εταιρείας για τη μεταφορά  και την παραλαβή αποστολών, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

O κ. Ελευθέριος Σαμαράς, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε μεταξύ άλλων «Η επένδυσή μας σε νέα φιλικότερα προς το περιβάλλον οχήματα αποτελεί για εμάς μια επιλογή με στόχο τη βιωσιμότητα, παράλληλα με την εταιρική μας ανάπτυξη. Η  χρήση των νέων οχημάτων μας είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζει περαιτέρω το στόλο μας».

Ο κ. Paulo Carelli Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Group Automobiles Hellas δήλωσε «Η Fiat Group Automobiles Hellas είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που παρέδωσε τα Fiat Doblo Natural Power στην DHL. Η επιλογή αυτοκινήτων για εταιρικό στόλο που κινούνται με φυσικό αέριο, όπως τα αυτοκίνητα Natural Power της Fiat, είναι η απόδειξη της δέσμευσης των εταιριών για μετακινήσεις περισσότερο οικονομικές αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον».

H Fiat Group είναι o μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων διπλού καύσιμου βενζίνης – φυσικού αερίου έχοντας  πουλήσει σχεδόν 600.000 τέτοια οχήματα πανευρωπαϊκά από το 1997 έως το 2013. Το 2013 η Fiat Group είχε ένα μερίδιο αγοράς 67% επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ηγετική της θέση στην κατασκευή οχημάτων με φυσικό αέριο. Με την εμπειρία της αυτή έχει την δυνατότητα να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη της χρήσης του φυσικού αερίου στις οδικές μεταφορές  στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,