Νέο Volvo FE LEC: Η VolvoTrucks επεκτείνει τη γκάμα μοντέλων της με μία έκδοση χαμηλής εισόδου του νέου VolvoFEπροδιαγραφών Euro 6. Το Volvo FE LEC (Low Entry Cab) προορίζεται για εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και αστικές διανομές.

Το νέο Volvo FE LEC βασίζεται στην τελευταία γενιά του Volvo FE. Το πλαίσιο, η μετάδοση, η σχεδίαση, τα όργανα και τα χειριστήρια είναι λίγο-πολύ ίδια. Κύριο στοιχείο διαφοροποίησης του νέου φορτηγού είναι οι αναλογίες που προορίζονται ειδικά για την καμπίνα χαμηλής εισόδου & ελεύθερης διέλευσης. Η καμπίνα διαθέτει ένα χαμηλό, επίπεδο πάτωμα ελεύθερης διέλευσης, με ύψος εισόδου στα μόλις 530 χιλ. ενώ με το σύστημα επιγονάτισης ενεργοποιημένο, μπορεί να χαμηλώσει 90 χιλ. Οι πόρτες ανοίγουν υπό γωνία 90 μοιρών και επιπλέον παρέχεται άριστη ορατότητα μπροστά και στο πλάι καθώς το κάθισμα του οδηγού είναι τοποθετημένο περισσότερο προς τα εμπρός. Η καμπίνα χωράει μέχρι τρία καθίσματα επιβατών και περιλαμβάνει επίσης μεγάλους, διπλούς καθρέπτες πίσω θέασης ενώ πρόσθετα πλαϊνά παράθυρα πίσω από τις κολόνες Β διατίθενται προαιρετικά.

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

«Το Volvo FE LEC σχεδιάστηκε για να κάνει ευκολότερη την εργασιακή καθημερινότητα σε οδηγό και πλήρωμα. Γι’ αυτό δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στις πρακτικές λεπτομέρειες» λέει ο Lars Franck, Product Manager Extended Offer, Volvo Trucks. Για παράδειγμα, η λειτουργία επιγονάτισης ενεργοποιείται σε συνδυασμό με το χειρόφρενο για ταχεία και άνετη έξοδο από την καμπίνα. Η λειτουργία απ/ενεργοποιείται μέσω μπουτόν στο ταμπλό οργάνων. Δίπλα από το κάθισμα του οδηγού υπάρχει μία σύνδεση για πιστόλι συμπιεσμένου αέρα κατάλληλου για τον καθαρισμό από σκόνη και βρομιά. Διατίθεται επίσης μία πρίζα 24 V πίσω από το κάθισμα του οδηγού, πρακτική για την τροφοδοσία ενός ψυγείου, για παράδειγμα. Επιπλέον, μπορεί να τοποθετηθεί κάμερα οπισθοπορείας ή μία ένδειξη για το βάρος των φορτωμένων απορριμμάτων μέσω αντάπτορα στο ταμπλό.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το νέο Volvo FE LEC έχει λάβει έγκριση Τύπου πλήρους φορτηγού σε όλη την Ευρώπη και πληροί τα Ευρωπαϊκά και Σουηδικά πρότυπα καθώς και τις πολύ αυστηρές απαιτήσεις της Volvo Trucks σε θέματα ασφάλειας συγκρούσεων. Το φορτηγό παρουσιάστηκε στην IFAT στο Μόναχο, πριν από μερικές ημέρες. Η IFAT είναι από τις παγκοσμίως μεγαλύτερες εκθέσεις που ειδικεύονται σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης απορριμμάτων.

«Παρατηρείται σταθερή αύξηση στη ζήτηση για αποδοτικά απορριμματοφόρα και ευφυείς λύσεις στις αστικές διανομές. Με το νέο Volvo FE LEC ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών ακόμα καλύτερα από πριν. Για παράδειγμα, είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει απορριμματοφόρο φορτηγό χαμηλής εισόδου και με αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο, αντί κάποιου πλήρως αυτόματου. Το Volvo I-Shift κάνει την οδήγηση πιο αποδοτική ενώ το μικρό βάρος του επιτρέπει την αύξηση του ωφέλιμου φορτίου,» δηλώνει η Pernilla Sustovic, Segment Manager Distribution, Volvo Trucks.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , ,