Νέο Michelin X-STRADDLE 2: Το νέο ελαστικό Michelin X-STRADDLE 2 αυξάνει την ασφάλεια των δραστηριοτήτων στα λιμάνια, με άνοδο της παραγωγικότητας άνω του 30% ενώ ταυτόχρονα προσφέρει περισσότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η Michelin, που εφηύρε την τεχνολογία Ράντιαλ, προσφέρει με το Michelin X-STRADDLE 2 όλα τα οφέλη της τεχνολογίας αυτής στις δραστηριότητες στα λιμάνια. Το σχέδιο σκαλίσματος του νέου ελαστικού αποδεικνύει την πολλαπλότητα των δυνατοτήτων του: νέες αυλακώσεις στο πέλμα προκειμένου να αποφεύγεται η υπερθέρμανση, δείκτης φθοράς αναγνώσιμος εύκολα στους ώμους του ελαστικού, ο οποίος πληροφορεί για ευκολότερη συντήρηση και για να είναι εμφανής η διάρκεια ζωής που του απομένει, κορδόνια προστασίας στα πλευρά για αυξημένη αντοχή στα κτυπήματα, προσκρούσεις ή γλιστρήματα. Για τους παραπάνω λόγους το Michelin X-STRADDLE 2 δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τη σκληρότητα των δραστηριοτήτων στα λιμάνια προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Το νέο ελαστικό Michelin X-STRADDLE 2 προορίζεται, στη διάστασή του 16.00 R 25 (που μετονομάστηκε σε 450/95R25 ώστε να τηρηθεί η επικαιροποίηση σύμφωνα με την οδηγία ETRTO), για τα straddle carriers single spreader. Για τα straddle carriers double spreader, η Michelin διατηρεί στον κατάλογο το Michelin X-STRADDLE στη διάσταση 480/95 R25.  Το νέο ελαστικό είναι ήδη διαθέσιμο στις αγορές πρώτης τοποθέτησης, καθώς και σε ελαστικά αντικατάστασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Χάρη στο κορδόνι προστασίας στα πλευρά, συνδυασμένο με μια περιορισμένη σύμπτυξη της σχέσης ύψους-πλάτους, και μια νέα χαμηλή ζώνη, το νέο ελαστικό Michelin X-STRADDLE 2 είναι πιο στιβαρό και προσφέρει περισσότερη αξιοπιστία και ασφάλεια στους χειριστές μηχανημάτων στις δραστηριότητες στα λιμάνια. Τα στενότερα αυλάκια στο πέλμα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο να σφηνωθεί κάποιο αντικείμενο.

Επιπλέον, το νέο ελαστικό Michelin X-STRADDLE 2 εμφανίζει και νέα βελτιωμένη πρόσφυση, κράτημα δρόμου και σταθερότητα ενώ είναι ευκολότερο να τοποθετηθεί στους τροχούς και να ξεμονταριστεί από αυτούς, κατά τις διαδικασίες συντήρησης και αλλαγής ελαστικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Ικανότητα μετακίνησης περισσότερων κοντέινερ, ταχύτερα και με πλήρη ασφάλεια, αυτό είναι το σημείο κλειδί της παραγωγικότητας κατά τις δραστηριότητες στα λιμάνια.  Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά ελαστικών τόπου Michelin X-STRADDLE, το νέο ελαστικό Michelin X-STRADDLE 2 εμφανίζει μέγιστη ταχύτητα αυξημένη κατά 17%, από τα 30 στα 35 km/h, ενώ η απόσταση που είναι ικανό να διανύει μέσα σε μία ώρα είναι αυξημένη κατά 25%, από τα 12 στα 15 χιλιόμετρα. Ομοίως, η ικανότητα φορτίου του νέου ελαστικού Michelin X-STRADDLE 2 αυξάνεται κατά 7% περνώντας από τους 14 στους 15 τόνους ανά ελαστικό.  Συνδυάζοντας όλους αυτούς τους παράγοντες, η θεωρητική αύξηση της παραγωγικότητας του νέου ελαστικού Michelin X-STRADDLE 2 μπορεί να υπερβεί το 30%.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ

Χάρη σ’ ένα νέο σκάλισμα, έναν νέο σκελετό, ένα νέο καινοτόμο πέλμα βασισμένο σε δύο νέα μείγματα γόμας αναπτύσσει μικρότερες θερμοκρασίες  τόσο στο πέλμα όσο και στους ώμους του ελαστικού και έτσι είναι σαφώς πιο ανθεκτικό. Αυτά τα νέα σκαλίσματα, εκτός από το γεγονός ότι του προσφέρουν 4% επιπλέον γόμα ήδη από την σχεδίασή του, του προσθέτουν διάρκεια ζωής έως και +15%. Συνεπώς το κόστος χρήσης των ελαστικών και των μηχανημάτων βελτιώνεται σαφώς. Εν τω μεταξύ το νέο πέλμα επιτρέπει μια πιο ομοιόμορφη φθορά ενώ ταυτοχρόνως μειώνει τους κραδασμούς.

Κατασκευασμένο σε εργοστάσια με πιστοποίηση ISO 14001 (η επίδραση των οποίων στο περιβάλλον έχει μειωθεί κατά 16 % από το 2005), το νέο ελαστικό Michelin X-STRADDLE 2, επιπλέον του γεγονότος ότι διαθέτει αυξημένη απόδοση σε ώρες εργασίας, επιδέχεται  αναγόμωση και επισκευάζεται εύκολα στο εξειδικευμένο δίκτυο. Έτσι, με την επιλογή του νέου ελαστικού Michelin X-STRADDLE 2, επιτυγχάνεται καλύτερο λειτουργικό αποτέλεσμα, ενώ ταυτοχρόνως χρησιμοποιείται λιγότερη πρώτη ύλη.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , ,