Η τρίτη γενιά των Renault Trafic και Opel Vivaro αναμένεται να λανσαριστεί το καλοκαίρι, διαθέτοντας πιο μοντέρνα εμφάνιση, οικονομικούς και ισχυρούς κινητήρες και πλούσιο εξοπλισμό.

Όλα ξεκίνησαν το 1998, όταν η πολύπειρη στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Renault δημιούργησε το πρωτοποριακό σχεδιαστικά Trafic ενώ αργότερα με τη δημιουργία της κοινοπραξίας τόσο η Opel όσο και η Nissan υιοθέτησαν το προϊόν δίνοντας τις ονομασίες Vivaro και Primastar αντίστοιχα. Η κοινοπραξία ετοιμάζει τώρα πυρετωδώς την 3η γενιά του μοντέλου που θα εκπροσωπήσει τις Renault και Opel στην κατηγορία των βαν μέχρι τους 3,5 τόνους. Η Nissan έχει εδώ και τρία χρόνια περίπου εγκαταλείψει το project, αντικαθιστώντας το Primastar με ένα εντελώς καινούργιο μοντέλο -που το εξέλιξε μόνη της-, το NV200. Πάντως η Nissan παραμένει στην κοινοπραξία καθώς μην ξεχνάμε ότι το μεγάλο NV400 είναι ένα αντίγραφο των Renault Master και Opel Movano.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ

Οι Opel και Renault έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα σχετικά στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα, η νέα γενιά των Trafic και Vivaro υπόσχεται ακόμα πιο οικονομικούς και ισχυρούς κινητήρες. Επιπλέον, υιοθετώντας υπερσύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό, προτίθεται να λανσάρει τις ανέσεις και τα χαρακτηριστικά ενός επιβατικού αυτοκινήτου στην κατηγορία LCV. Το αμάξωμα αποκτά πιο μοντέρνα εμφάνιση και σχεδιαστική ακρίβεια. Με μία μεγάλη, εντυπωσιακή μάσκα και σχεδιαστικά στοιχεία σε «σχήμα φτερού», το ενσωματώνει χαρακτηριστικά και αισθητικές φόρμες που συνθέτουν την ταυτότητα των επιβατικών μοντέλων της κάθε μάρκας. Ο υπεύθυνος του σχεδιαστικού τμήματος της Renault για τη νέα γενιά του Trafic, Kihyun Jung, τόνισε πως στόχος του ήταν η δημιουργία ενός δυναμικού και καλαίσθητου συνόλου χωρίς να θυσιάζεται στο ελάχιστο τόσο η στιβαρότητα όσο και η φιλικότητα στην χρήση που απαιτείται από ένα επαγγελματικό μοντέλο.

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , ,