Νέο Volvo FH16 Euro 6: Οι πωλήσεις του Volvo FH16 με κινητήρα Euro 6 πανευρωπαϊκά θα ξεκινήσουν το Μάρτιο του 2014. Με μία νέα γενιά 16λιτρων κινητήρων, πληροί τα αυστηρά πρότυπα χαμηλών ρύπων, ενώ παράλληλα ικανοποιεί τις υψηλές προσδοκίες των πελατών στον τομέα των επιδόσεων και της παραγωγικότητας στις πλέον απαιτητικές εργασίες.

 

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο FH16 ανεβάζει τον πήχη της κατηγορίας φορτηγών μεγάλων αποστάσεων σε ένα εντελώς νέο επίπεδο εξασφαλίζοντας παραγωγικότητα αλλά και οδηγική εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα.

Το φορτηγό συνδυάζει τις υψηλές επιδόσεις με την αναβαθμισμένη άνεση στο εσωτερικό της καμπίνας, η οποία διαθέτει κορυφαίες προδιαγραφές για την άνετη διαμονή του οδηγού στα μακρινά ταξίδια.

«Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις Euro 6 διατηρώντας ταυτόχρονα την καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς. Η κατανάλωση καυσίμου παραμένει άκρως ανταγωνιστική» σχολιάζει η Kristin Signert, Διευθύντρια στον τομέα Οχημάτων Μεταφορών Μεγάλων Αποστάσεων της Volvo Trucks.

Η νέα σειρά κινητήρων Euro 6 περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις ισχύος: 750 ίππων (3.550 Nm), 650 ίππων (3.150 Nm) και 550 ίππων (2.900 Nm). Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο της Volvo, I-Shift. Η έκδοση 550 ίππων διατίθεται επίσης με μέγιστη ροπή 2.800 Nm για συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο.

Το Volvo FH16 είναι ένα από τα ισχυρότερα και πιο ξεχωριστά φορτηγά της αγοράς, το οποίο έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια από εταιρίες μεταφορών και οδηγούς με υψηλές απαιτήσεις που εκτιμούν τις πρόσθετες επιδόσεις, την παραγωγικότητα και την άνεση. Χρησιμοποιείται για παράδειγμα, σαν τράκτορας βαρέως τύπου, όχημα μεταφοράς ξυλείας και σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων όπως οι μεταφορές ειδών διατροφής. Αποτελεί επιλογή για μεταφορές βαρέων φορτίων σε απαιτητικές διαδρομές που χαρακτηρίζονται από σημαντικές υψομετρικές διαφορές και λοφώδης εκτάσεις.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΨΗ

Μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες χαρακτηρίζουν το φορτηγό τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό μέρος. Στην πρόσοψη υπάρχει διαφορετική μάσκα σε σχέση με το «απλό» FH, λεπτομέρειες από χρώμιο, ειδική βαφή και άψογο φινίρισμα. Η εκτεταμένη χρήση δέρματος σε πολλές επιφάνειες του εσωτερικού μέρους (κάθισμα, τιμόνι, επιλογέας) και οι ξεχωριστές χρωματικές επιλογές όλων των υλικών δεν αφήνει καμία αμφιβολία στον παρατηρητή για το ότι έχει να κάνει με ένα ιδιαίτερο σε όλα του φορτηγό.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του φορητού παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2012. Μετά από ένα χρόνο, το Volvo FH16 κάνει το βήμα προς τα πρότυπα Euro 6, με σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου και σωματιδίων. Η έναρξη παραγωγής προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , ,