DAF Trucks

DAF Trucks – Panergon Α.Ε.: Στην δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων χρόνων για την αγορά του καινούργιου φορτηγού, εκδηλώσεις παρουσίασης σαν και αυτή της Panergon Α.Ε. επιβεβαιώνουν το άσβεστο πάθος των οδηγών και των επιχειρήσεων να κάνουν καλύτερη και πιο αποδοτική τη δουλειά τους.

 

Σε μια πολύ όμορφη και εποικοδομητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Panergon A.E. στη Μαγούλα Αττικής, ο εισαγωγέας των φορτηγών DAF παρουσίασε τα νέα φορτηγά της μάρκας. Παρά τα… τερτίπια του καιρού, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των ανθρώπων της Panergon και έτσι περισσότεροι από εκατό οδηγοί, επιχειρηματίες, υπεύθυνοι στόλων, συνεργάτες υπερκατασκευών και δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο χώρο για να ενημερωθούν για όλα τα νέα χαρακτηριστικά των φορτηγών.

Στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων τα πορτοκαλί νέα XF, CF και LF περίμεναν τον κόσμο να τα περιεργαστεί, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα ενός μικρού test drive για όποιον το επιθυμούσε. Τα στελέχη της ελληνικής εταιρίας ήταν στη διάθεση του κοινού προκειμένου να λύσουν κάθε απορία τόσο πριν όσο και μετά την αναλυτική παρουσίαση που έγινε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Υπεύθυνοι για την υποδοχή του κόσμου αλλά και την παρουσίαση που ακολούθησε ήταν ο Διευθυντής Κλάδου Βαρέων Οχημάτων κ. Κυριακίδης Νίκος και ο Area Manager της «μαμάς» DAF Trucks για την Ελλάδα κ. Marc A. Blom. Για περισσότερη από μια ώρα προβλήθηκαν βίντεο και καρτέλες παρουσίασης των προτερημάτων των νέων φορτηγών, αναλύθηκαν τα συστήματα και οι τεχνολογίες της γραμμής κίνησης, ο σχεδιασμός στο σασί και στις καμπίνες και το πως όλα αυτά «μεταφράζονται» σε οφέλη για τον οδηγό-ιδιοκτήτη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Οι νέες σειρές XF, CF και LF είναι πραγματικά νέες και όχι μια ανανεωμένη εκδοχή των προηγούμενων γενιών. Αυτό αποδεικνύεται κυρίως από το ότι υπάρχει επανασχεδίαση στο πλαίσιο στο φορτηγών, που περιλαμβάνει ένα προφίλ δοκού σχήματος «Y» στο μπροστινό μέρος για μέγιστη ψύξη του κινητήρα καθώς και βέλτιστη τοποθέτηση όλων των εξαρτημάτων. Επιπλέον, οι άξονες, οι αναρτήσεις και το σύστημα διεύθυνσης είναι εντελώς νέα ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κατασκευαστής κατά την εξέλιξη των νέων σειρών αναθεωρήθηκαν και εξετάστηκαν από «λευκό χαρτί» τουλάχιστον το 70% των επί μέρους τμημάτων των φορτηγών.

Εν τω μεταξύ πολλά νέα χαρακτηριστικά κάνουν την καθημερινότητα του οδηγού πιο εύκολη και αποδοτική. Για παράδειγμα το νέο κλειδί των φορτηγών ενσωματώνει στο βασικό εξοπλισμό ένα κουμπί για τον περιμετρικό έλεγχο των φώτων με ένα πάτημα! Ο επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων είναι τώρα πιο ευανάγνωστος και περιλαμβάνει στάνταρντ σε όλες τις εκδόσεις το σύστημα «Driver Performance Assistant». Πρόκειται για ένα σύστημα που -λαμβάνοντας υπόψη διάφορες παραμέτρους (κατανάλωση καυσίμου, πόσες αλλαγές ταχυτήτων έγιναν, πόσες φορές πατήθηκε το φρένο κ.α.)- μετράει σε πραγματικό χρόνο την επίδοση του οδηγού και στο τέλος του δρομολογίου «συνθέτει» σε ποσοστό την συνολική εικόνα. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο ο οδηγός όσο και η επιχείρηση γνωρίζουν τα περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν ενώ δημιουργείται και ένα ευγενείς ανταγωνισμός μεταξύ των οδηγών μιας επιχείρησης.

PACCAR Euro 6

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ «ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ»

Μια εντελώς νέα γενιά υπερσύγχρονων κινητήρων PACCAR Euro 6 αναλαμβάνουν την κίνηση των φορτηγών DAF. Πιο συγκεκριμένα οι PX-5 (4,5 λίτρων), PX-7 (6,7 λίτρων), PX-11 (10,8 λίτρων) και PX-13 (12,9 λίτρων) διαθέτουν εκδόσεις που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ισχύος από τους 150 έως τους 510 ίππους ενώ χαρακτηρίζονται από την υψηλή απόδοση, την οικονομία καυσίμου, την αξιοπιστία και τα μεγάλα διαστήματα μεταξύ των σέρβις. Όλοι οι κινητήρες διαθέτουν ένα εντελώς νέο μπλοκ και είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία common rail τελευταίας γενιάς αλλά και τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας. Άλλες σημαντικές καινοτομίες είναι ο μονός ιμάντας παρελκόμενων (V belt), ο ανεμιστήρας που είναι τοποθετημένος απευθείας στον στρόφαλο, το κάρτερ λαδιού από συνθετικό υλικό, το βαλβιδόφρενο και οι καλωδιώσεις με αφρό για μέγιστη αξιοπιστία.

Οι παραπάνω κινητήρες συνδυάζονται στη γραμμή κίνησης των φορτηγών με μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων (από 5 έως 16 σχέσεις) της ZF, με αυτοματοποιημένα κιβώτια ZF AS-Tronic με 12 και 16 σχέσεις ή με εντελώς αυτόματο κιβώτιο της Allison.

Η ελληνική αντιπροσωπεία δέχεται ήδη παραγγελίες για τα νέα DAF Euro 6, η παραγωγή των οποίων στα εργοστάσια αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο.

 

Διαβάστε Επίσης:

 

Tags: , , , , , , , ,